Fransa'da Terör!


Siyasetçilerin en çok isteyeceği şey, siyasette yalnız bırakılmalarıdır. Siyaseti bazı siyasetçilerin insafına bırakmak çocukların geleceğini Frankenstein'a emanet etmek gibi bir şey.

Fransa Başbakanı Manuel Valls'in 84 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası yaptığı açıklama, Terörle yaşamak zorundayız sözü Fransız halkının tepkisini topladı. Politikacılar olabilecekleri önceden bilirler. Terör neden oluyor diye kendilerine soruyorlar mı acaba? Onlar yaratmıyor mu terörü? Suçlu her yerde belli aslında ve farklı ülkeler aynı söylemler aynı kafa. Terörü yaratan ülkelerin yöneticileri böyle açıklamalar yaparlar. Sonuç olarak terörü halk besleyip büyütmüyor. Fransızlar Milliyetçi bir toplumdur, halkı anında tepkisini verdi alışmak diye bir şey yok diyerek.

Kendi Ülkesinde güvenliği sağlayamayanlar ülkemizdeki konsolosluklarını kapatıyorlar. Fransız istihbaratı ne iş yapar demek lazım bizi uyarmaktan başka. Türkiye güvensiz bir ülke algısı pekiştirmek dertleri. Bak saldırı nerede oldu. Terörün her yerde terör olduğunu anlamak istemiyorlar. Bu terörü üretenler de bu zihniyetler değil mi? Ne işiniz var Ortadoğu'da, ne işiniz var Afrika'da. Ne diyelim etme bulma dünyası. Terör bizde olduğunda gösterilen duyarlılığı aynen iade ediyoruz. Olan masumlara oluyor, filler tepişiyor çimenler eziliyor.

Fransızlar ve diğer ülkeler devam etsinler desteklemeye  teröristleri. Bize olduğunda çok önemli değil şeklinde tavır takınıyorlardı. Terör ile ilgili yasalarımızı değiştirmeye çalışan Fransa ve Avrupa Birliği ülkeleri birazda olaylara bizim gözümüzden baksınlar. Ülkemiz yıllarca sayelerinde terörle mücadele etti onlar sadece izlediler. Şimdi bizim yaşadığımız acıları yaşıyorlar. Ne diyelim, Allah terörle, kanla beslenenleri amaçlarına erdirmesin. Buradaki temel mesele, doğrudan sivillerin hedef alınması. Senin terörün, benim terörüm diyerek bakmanın sonuçları. Avrupa terörden değil, terörün kendisine bulaşmasından korkuyor. Emperyalistlerin teröre desteklerinin sonucu. Sonuç olarak cebinde akrep taşıyan beni sokmaz demesin.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir