Milli Takımın Sırtından İnin...


Fatih Terim ve Federasyon geldiklerinden sonra ülke futboluna ne verdiler kaostan başka. Bunlar günlük düşünen ve günlük yaşayan insanlar. Bunlar mı ülke futboluna yön verecekler, yön vermek istiyorlarsa hepsi birden ısıttıkları koltuklarını bırakmalıdırlar. Futbol liglerinin ilk yarısı bitmek üzere hala 1. Ligin yayın sorununu çözemediler.

Yıldırım Demirören Beşiktaş'ı milyarlarca dolar borca soktuğu için mi Futbol Federasyonu Başkanı yapıldı? Beşiktaş Başkanlığı sırasında sadece Del Bosgue'ye 8,5 Milyon Euro tazminat ödendi. Giderken ardında milyarlarca Euro borç bıraktı. Böyle birisini sanki çok başarılar elde etmiş gibi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı yaptılar. O da Fatih Terim'i Türkiye Futbol Direktörü yaptı. Dünyanın en çok kazanan ama hep yenilen bir direktörü olan Fatih Terim biraz olsun onur kırıntısı varsa istifa eder.

Bırakın futbol anlamında yetersizliğini, saçma sapan megalomani kokan mimik ve hareketlerinden nefret ediyoruz. Bu ülke de liyakat olmayacak, mutlaka birilerinin yada bir yerlerin adamı olacaksın ve sülük gibi de hak etmediğin şeyleri emeceksin. 980.000 TL'yi bırakıp gider mi sizce? Milli takımmış umrunda mı? İşi gücü para. Şehitlere başsağlığı diliyorlar bir aylık maaşını şehit ailelerine bağışla da o zaman imparatorluğunu görelim Fatih Terim. İnsan egosunun önüne geçemezse başarılı olma şansı da yoktur. Ben ne dersem o olacak mantığı bir işe yaramaz. Egolu insanlar er veya geç yok olmaya mahkumdurlar.

Bir hoca maçtan önce verdiği demeçte "Mağlup olsakta bir şey değişmez önümüzde 7 maç var." diyorsa o kafa artık karıncalanmış, mağlubiyete zemin hazırlıyordur. Bahane hazır hava şartları. Türkiye ile İzlanda arasında 25 derece sıcaklık farkı varmış. O zaman Rusya'ya dünya kupasına gitmek için boşuna niye debeleniyorsunuz orası da Maldivler değil. Bir sonra ki kupa da Katar'da orası da çok sıcak mı diyeceksiniz?

İnandığımız bir mücadele ve güzel futbolla mı buralara geldi? Tesadüflerle geldi. Bir gün Fatih Terim'in spor adamı değil de, siyaset adamı olduğunu herkes anlayacak. O zaman yurtdışında yaşamaya başlayacak ve aldığı paralar, gördüğü ilgi/alaka, sahip olduğu ihtişamlı hayat yanına kar kalacak. Milli takımın sırtında artık taşınamaz bir yük. Ülke futboluna olan yararı zararının kat kat altında kaldı. Bulunduğu yeri hak etmiyor. Bir an önce Milli Takımın sırtından inmeli, yokluğu varlığından daha başarılı olacaktır.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir