UFACIK BİR ÜLKE DÜNYAYI SALLIYOR


İsrail'in NATO üyeliğinin önündeki engeli kaldırdık. Şimdi her hangi bir Müslüman devlet, İsrail ile çatışmaya girerse NATO müdahale edecek.
İsrailliler, çocuk yaşlarından itibaren silahlarla haşır neşir olup, ömür boyunca kadın, erkek askerlik yapan bir millet. Bizim savaşçı ruhumuz elimizden alındı. Her şeyi ekonomiyle elde etmedi İsrail, bilek gücüyle de savaşlardan galip çıktı. Askerlik nedir, savaşmak nedir bilmeyen Araplardan toprak aldı.

Bir ülkenin ve milletin dünya ile rekabet edebilmesi için öncelikle eğitime önem vermesi gerekiyor. Din ile insanlar sadece ruh temizliği ve düzgün yaşam eğitimi vs. alabilir. Teknik eğitim ise ekonomi ve akademik eğitimle ancak baş edilebilir. Yani şunu demek istiyorum; Çalıştır kafanı, beynini, ilmini, gücünü senin de tankın, silahın, füzen vs. olsun. Dua ile kanser ilacını bulamazsın. Dua senin için kansere karşı ruhunu güçlendirmen için gerekli, huzurun için gerekli.

Hristiyan dünyası Müslümanlardan bilim, kültür, siyaset ve sosyal hayat konuların da önde olmuştur. Avrupa ise Rönesans devrimine kadar dini çatışmalar içindeydi. Tıpkı şimdiki Suriye vs. gibi. Rönesanstan sonra herşey değişti ve bugün hala onun bir sonucu olarak bizden öndeler, olmaya devam edecekler. İslam ile bilimi barıştırmadığımız sürece sürekli onlar üretecekler, geliştirecekler biz de kullanacağız.
Tüm dünya savaşları din ve petrol yüzünden çıkmıştır. İsrail'de petrol yatakları yok ama hemen yakınında ki ülkeler de var. İsrail hem din savaşı, hem petrol savaşı veriyor. Amerika ve Avrupa neden ses çıkartmıyor. Bugün biz veya başka Müslüman bir ülke Avrupa'dan herhangi bir ülkeye saldırsak hepsi üstümüze gelir. Diğer Müslüman ülkeleri de teknoloji fakiri. Sıkıysa İsrail'e müdahale etsinler arabadan, cep telefonununa kadar her malzeme Amerika ve Avrupa'dan geliyor.

Müslümanlar kitaba göre yaşamıyorlar, kendi uydurdukları İslama göre yaşıyorlar. Müslüman ülkelerinde yaşayanların öncelikle insan olma/olamama problemi var. Müslüman Müslümanı katlediyor. Bir Müslüman aç yatıyor, diğeri denizi doldurup palmiye adası yapıyor. Müslüman pislikten ölüyor, açlıktan ölüyor. Bu mu yazıyor Kuran'da. Bu mu Müslümanlık. Kafayı kapatıp dört eş almak, ayakları kokar vaziyette güya abdestli camiye gidip namaz kılmak mı Müslümanlık. İnsanlığa inmiş en güzel dini, en kutsal kitabı kendi şekil ve çıkarlarına göre yorumlayan bir sürü yobaz, Müslümanlığı yozlaştırdığı için bu haldeyiz. Kuran'ı Kerim sadece erkeklere mi oku diyor. Sadece erkeklere mi keyifli hayat sürün diyor. Allah akıl vermiş bizim görevimiz onun verdiği aklı kullanmak ve insan olduğumuzu anlamak ona göre davranmak. Ben Müslümanlık denince barış içinde yaşayan birbirine destek olan bir kavim düşünüyorum. Yobaz sürüsü değil.

Müslümanların durumu ortada birbirimizi yiyoruz. Önce birbirimizi seveceğiz, saygı göstereceğiz ve bölünmeyeceğiz. Dünya da güç artık kuru nufus kalabalıklığına bağlı değil. Teknolojiyi, bilimi, parayı elinde bulunduran dünyaya hükmedebilir. İsrail'de hepsi var. Biz hala dini imanı tartışıyoruz. Avrupa, Amerika vs. Müslüman olmayan ülkeler de böyle tartışmalar yok. Herkesin inancı kendisine. Gerçek İslamdan uzaklaşmışız ve eğitimimiz her konu da kulaktan dolma. Araştırma, soruşturma yok. Aklımızı kullanmıyoruz sonra Allah'tan bekliyoruz. Aklımızı kullanmadıktan sonra o akıl hiçbir işe yaramaz.

Konfüçyüs şöyle demiş; Karanlığa küfretmeyi bırak kalk da mum yak.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir