Değerli insanlar sonsuzlukta bile sevilir...
Ayaklarınıza değil, gökyüzüne bakın. Gördüğünüz şeylerin mantığını anlamaya çalışın. Evren’in neden var olduğunu düşünün. Meraklı olun... Her zorluğa rağmen yinede dolu dolu bilimsel bir yaşam. Çağımızın en değerli bilim insanlarından Stephen Hawking'i kaybettik.
'Hayatta geriye getiremediğimiz tek şey zaman. Anlamıyorum, anlatamıyorum, neden bir insanlığın özgürlüğünü almak ve insanoğlunu yok etmek için bu kadar çok emek sarf ediyoruz. Halbuki zaman, kaş ile göz arasında idi ve en derin darbeyi o oluşturuyordu!'
Zor bir fiziksel yaşama karşı müthiş bir zeka. İnsanoğluna katkısı büyük bir deha. Isaac Newton, Nikola Tesla, Albert Einstein ve Carl Sagan'dan sonra dünya bilinmeyene meydan okuyan değerli bir bilim insanını daha kaybetti başımız sağ olsun.
Zor durumdaki insanlar için yaşama tutunma motivasyonu, ileri bir medeniyet olma yolunda insanlığın önemli bir neferi, yaşamıyla, yaptıklarıyla, çalışmalarıyla, düşünceleriyle sekiz milyar insan arasından sıyrılmış özel bir insan. Ondan öğrenmemiz gereken çok şey var, en başta da azimle hayata bağlı kalmak...
Karadeliklerin buharlaşması ve Hawking ışınımını bulan, sınırsız evren kuramında büyük çalışmalar yapan, bilimsel araştırmaları 40'ın üzerinde dünya diline çevrilen, bilim çevrelerinde Albert Einstein'dan sonraki en büyük dahi olarak görülen, hayatını çalışmaya ve dünyayı anlamaya adayan ruh. Bir röportajında; 'Engelli olanlara örnek olsun diye başardım. Engelli olmam benim daha çok başarıya ulaşmamı sağladı' demiş. Bütün engellere rağmen ayakta kalın ve başarın.
"Yaşamın olduğu yerde umut vardır." Çok güzel söylemiş. Azmin elinden uçan, kaçan kurtulamazmış. Sağlıklı insanların çıkaracağı çok ders var yaşamından. Hastalık beyninin zeka kısmına zarar vermemiş ve o da bu durumu çok iyi kullanmış. Ömrü için bir kaç yılı kaldı dendiği halde köşeye çekilip ölümü beklememiş. Benim gibi fiziksel özürlü kişilerin çalışabileceği alan bilimdir diyor. Hayattan kopmamak, fiziksel engelleri psikolojik engel haline getirmemek çok güzel ki, psikolojik engeller yaşam enerjisini azaltabilir.
Dili olup kullanma da özürlü, kulağı olup duymak istediklerini bekleyen, başka bir şey duymayan, beyninini olumsuzluklar ve negatif düşüncelerle yoranların olduğu dünyamızda yaşamını, tüm engellere rağmen umudunu her şeyin önünde tutup yaşanır hale getiren asrın bilim insanı, kendine beynini kullanma iznini veren dahi. Duygularla, düşünceler birleştimi engeller takılıp kalmak için değil aşılmak için oluyor.
Kendi alanında yaşayan bilge insanlardan Yaşar Nuri'nin deccal olarak açıkladığı kişinin dünya pi gününde ölmesi ve eşsiz bir sayı olan pi sayısının yakınlarda kuantum mekaniğinde de saklı olduğunun keşfedilmesi. Albert Einstein'in doğum gününde Stephen Hawking'in hayatını kaybetmesi ve 14 mart dünya Pi günü. Değerli insanlar sonsuzlukta bile sevilir.
HÜLYA ÇAKICI
http://hthayat.haberturk.com/blog/haber/1060560-degerli-insanlar-sonsuzlukta-bile-sevilebilir
Yorumlar
Yorum Gönder