YENİ AİLE BAKANIMIZ


YENİ AİLE BAKANIMIZ HEM BİLKENTLİ MÜHENDİS HEM DE CERAHPAŞALI BİR DOKTOR!
Nereden mezun olduğu, mesleği değil zihniyetleri önemli. Onu da görücez. Hayırlısı olsun.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?
Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih'te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu'nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu.İş hayatına Satürn Mühendislik'te proje uzmanı olarak başladı. Amerika'nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. 2009 yılında Türkiye'ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanarak burdan mezun oldu.

Tüm işverenler personel almadan önce iş deneyimini sorgularlar. Bu kadar önemli görevlere neden deneyimsiz kişiler alınıyor? Buna tüm üst makamlar ve siyasetteki herkes dahil diye düşünüyorum. 
2009'da Tıp Fakültesini kazanmış 2015'de yeni mezun olmuş. İkinci bir üniversite olarak Tıp okumuş ve ders muafiyetinden dolayı olsa bile mezunluğu, 2016'dayız ve iş tecrübesi yok. Bu tür görevlere Sosyologların atanması daha mantıklı benim naçizane fikrim bu yönde.
Sema Ramazanoğlu, Bir kereden birşey olmaz demişti. Sonrasın da ise ne muhalefete, ne iktidara sözünü dinletebildi. Bir kere dışlanmaktan birşey olmaz.
Zihniyet aynı, kafa aynı ama kişiler ayrı olmasın diye umalım.
Ve ne diyelim, Hayırlısı olsun. Özellikle çocuk istismarı, şiddet vs. gibi önemli  konulara karşı duyarlı olmasını dilerim / dileriz. Başarılar.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta