Sanal Dünyanın Sahte İnsanları


Son yılların modası en mutlu benim konsepti. Ev, araba, para, pul, güzellik, karizma birçok insanda var ama bu insanların çoğu gösterişten uzak duruyor.

Sosyal medya insanların hayatına bomba gibi düştü. Huzurlu ve mutlu olsalar bu kadar gözümüze gözümüze sokmazlardı gibi geliyor. Neyin çabası bu? Neden sürekli bir ispat arayışı var? Sanal eşittir hayal alemi. Sanırım kendi içlerindeki çıkmazın bir resmi bu durum.

Eskiden aile mahremiyeti diye bir durum vardı. Karı koca aile içi durumlarının bilinmesini istemezler, duruma göre mutlu imajı verirledi. Şimdi yalan yanlış her şey paylaşılıyor, gerçekleri ise yakınları zaten biliyor.

Diğer bir açıdan bakacak olursak; sanal ortam ve sosyal medyada olmasa insanlar yaşamak isteyip de yaşayamadıklarını, tatmin olmamış olamamış duygularını nasıl tatmin edecekler. Kendi dünyalarında, kendi hesaplarında insanlar mutlu olsunlar kime ne? Başkalarının yaşadıklarından, yaptıklarından etkilenip kendimize zarar veriyorsak bizim içimizde de tatmin olmamış duygularımız var demektir. Başkasının yaptıklarını, yaşadıklarını sorgulayıp, suçlayacağımıza kendi içimize dönüp neden etkilendiğimize bakmamız daha iyi olmaz mı?

Takkeyi önümüze koyup düşünmek gerekiyor. Adı üstünde sanal yani hayal, yani senin düşünsel dünyanda kurdukların, yaptıkların ettiklerin.

Sanal dünya insanların sahte dünya yaratmasına neden oluyor. İnsanlar neden gerçeği değilde sahteliği tercih eder bilinmez ama Mevlana der ki, "Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol."

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir