Dine İnanmak Akılcı Olmayı Reddetmez!


Düşünüp beynini yormayan, kendi adına karar vermeyen, veremeyen insanlar tekamül etmez, tesadüf eder sadece. Kendini bilmeyen nasıl ilerleyebilir ki?

Atatürk, 'Türk insanı zekidir' derken öylesine demedi. Türkiye'nin gelişememesinin nedeni insanların zekası değil, bir çok etkenin ülkemizin gelişmesini istememesi ve dolaylı olarak engellemesidir.

Uygur Türklerinin lideri; 'Çin bizi işgal ederken biz Allah'ın ismini 99'luk mu, yoksa 33'lük tespihle mi analım diye tartışıyorduk.' Bu da bize şunu gösteriyor, toplumlar her şeye ve her etkene gerektiği kadar önem vermelidir.

Cumhuriyetin ilk yıllarında ülkemiz uzaya çıkacak olan ilk ülkeler arasında tahmin edilirken Nato'ya girişimiz, yönlendirmesi ve bilimsel eğitim kurumlarının dinsel eğitime dönüştürülmesi sonucunda dünyadan geri kaldık. İslamcıların dış destek ile örgütlenip laik cumhuriyetin temelini yıkması ise içinde yaşadığımız yıllarda şahit olduğumuz bir tarih. İnsanlar köleliğe, itaate, tapmaya meyilliler ne yazık ki.

Eğitimden evrim çıkartıldı, özellikle uluslararası basın bunu Türkiye'nin gericiliği olarak yorumladı. Bardağın altı delik olduktan sonra istediğiniz kadar değişik sıvı koyun delikten akıp boşa gidiyor. Yönetmesi kolay yığınlar isteyen yönetimlerden akıllı, eleştiren, geliştiren aykırı insan yetiştiren eğitim beklememek gerekiyor.

Dine inanmak akılcı olmayı reddetmez. Din eğitimi alan Darvin dini bilim dışı kullanmak dışında düşüncesi olmayan bazı toplumların aksine onu pozitif yönde kullanmıştır. Bu yüzden hala dini dogmalarla yaşayan ülkelerde alıcı bulmakta zorlanıyor. Darvin ve Evrim teorisi bu yönüyle insanlığın en önemli açmazını aydınlatan bir örnek.

Farklı disiplinlerdeki bir çok bilim insanının din temelli eğitim almış olması dinin gelişime engel olmadığını, önemli olanın doğru idrak olduğunu insanlığa gösteriyor.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir