Sorun yok, sadece bekle...


Yaşam üzerine fazla geldiği zaman onu zorlama, biraz duraksa, neler olup bittiğine anlam verme.
Mutlaka yanlış bir şey oldu ve düşüncelerin ile
dileklerin aynı orantıda değildi ve varlığın ile buluşamadı.
Sorun yok, sadece bekle.
Güneş doğacaktır, çimler yeşerecektir, çiçekler açacaktır, rüzgar esecektir ve yağmur yağacaktır, zorlamaya gerek yoktur, olması gereken kendiliğinden olur!
İzlemeye devam et, şahitlik güzeldir, hem olayın dışındasındır hem de içinde, o bir dengedir, o anlamlıdır, şahit ol, tanık ol, olan ile bütünleş, güzellik olanların içinden filizlenecektir; zorlamaya gerek yoktur, olması gereken kendiliğinden olur...!
Albert Einstein

Amerikan burjuvalarından biri para ile yapılacak her şeyi yapmış fakat yinede mutlu olamıyormuş. Bunun üzerine hayatın anlamını sorgulamaya başlamış. Hayatın anlamını bana en iyi kim öğretir diye soruşturmuş. Çoğunluk, Hindistan'daki Hint gruları demiş. Bu da kalkmış Hindistan'a gitmiş. Oradaki en iyi gruya varıp, bana hayatın anlamını öğretir misin demiş. Gru olur demiş ve anlaşmışlar. Gru bir kişi çağırıp Amerikalıyı şuradaki sazdan kulübeye koyun demiş. İki hafta geçmiş. Adam acıkmış gelen giden yok. Kalkmış, gruya gitmiş susadım, acıktım demiş. Gru bir kişi çağırıp, buna her gün su arada bir de ekmek verin demiş. Adam üç beş ay böyle yaşamış sonra kuru yerde yatmaktan beli, sırtı ağrımış, kalkmış gruya gitmiş, durumu anlatmış, gru bir kişi çağırıp, şunun altına biraz sap, saman atın demiş ve adamı kulübeye göndermiş. Adam bu şekilde üç yıl kadar yaşamış. Fakat yalnızlıktan usanmış, ailesini özlemiş.
Tekrar gruya gitmiş, yalnızlıktan sıkıldım üç yıl oldu ailemi de özledim gidip ailemi bir göreyim demeye kalmamış,
Gru ayağa fırlayıp öfkeyle, geldiğinden beri dır dır edip duruyorsun git nereye gideceksen demiş.

İsteyipte elde edemediğin şeyler hayatı anlamlı, elde ettiğin şeyler de hayatı anlamsız yapar. Eğer hayattan beklentin yoksa hayatın anlamı da yoktur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir