1500 ALBAY TASFİYE EDİLECEK değil, BALLI EMEKLİ olacak.

Şok İddia! 1.500 ALBAY TASFİYE EDİLECEK!
1.500 ALBAY EMEKLİ EDİLECEK
Yavuz Selim Demirağ, Yeniçağ’da “EMİNSU VAKASI GİBİ TASFİYE” başlıklı yazısında 1.500 albayın emekliye sevk edileceğini duyurdu.
Demirağ’ın haberinde öne çıkan hususlar şöyle:
“Siyasi tarihimize "EMİNSU Vakası" olarak geçen tasfiyede 3 binden fazla subay emekli edilmişti. Hatta bu askerlerin emeklilik tazminatı hazine tam takır olduğu için Amerikan yardımı ile ödenmişti.
EMİNSU olayını yıllar önce "İhtilalin Kudretli Albayı Türkeş'e" sormuştum. 27 Mayıs'tan sonra Amerikalıları İçişleri ve Emniyet binasından kovup, OYAK, TÜBİTAK gibi stratejik kuruluşları gerçekleştirdikten sonra 13 Kasım'da sürgüne gönderilen Türkeş, "Albay rütbesinde ciddi bir yığılma vardı. Ancak kurunun yanında yaşların da yanması ciddi zafiyet oluşturdu" demişti.
Ardından Talat Aydemir'in macera dolu 21 Şubat-22 Mayıs başarısız darbe girişimlerinde Harb Okulu talebeleri, genç teğmenler, Aydemir ile görev icabı görüşüp, darbeye iştirak etmedikleri halde tasfiye edilen ciddi bir kuşak ile 12 Mart'a gelindi. Sol cuntaya umut bağlayanların hesapsız-kitapsız hayalleri yüzünden devrin en güzide subayları da aynı akıbete uğradı.
Ve 12 Eylül 1980 darbesi...
"Bizim çocuklar..." hikâyesi malum. Tamamen Amerikan tezgâhı ile Türkiye'nin bugün karşı karşıya olduğu iç ve dış tehlikelerin ince detayları esnasında millî unsurların ezilip, idealist kuşağın üzerinden silindirlerin geçmesi en çok üniversitelerle beraber orduyu etkiledi.
Denge politikası adına "bir sağdan bir soldan asın" diyen Kenan Evren'in emri ile "ülkücü-devrimci" denilerek yüzlerce genç subay tasfiye edildi.
PKK'nın ilk Eruh baskını sonunda bir süre önce atılan genç subaylar geri çağrılarak terörle mücadelede ön safa sürüldü. Yörük Ali gibi… Halen perde arkası tam anlamı ile aralanamayan 28 Şubat'ta hak edenlerden çok kumpasa uğrayanlar çoğunluktaydı. "Kumar, ahlaksızlık, aşırı borçlanma, disiplinsizlik" suçlarından atılanların yanında "isimsiz ihbar mektupları" ile ciddi bir kadro temizliği yapıldı ki o 28 Şubat'ın akılsızlığı bugünkü AKP iktidarının zeminini hazırladı.
12 Eylül ile beraber yel değirmenlerine savaş açan Don Kişot misali idealist subayların peşine düşen anlayış, soruların çalınıp, gizli gizli karargahların ele geçirilmesini fark edemedi bile. Atabeyler ve Sauna Çetesi adıyla Türk ordusu itibar infazına uğratılırken sesini çıkaramayanlar yüzünden Ergenekon, Balyoz ve Casusluk kumpasları ile 20-30 yıllık komuta kademesi çökertildi.
Şimdi de 1985, 86, 87, 88 Harb Okulu mezunu albayların emekliliğe sevkine dair Meclis'ten kanun geçti. Bu devrelerin hepsini Kuleli Askeri Lisesi ve Harb Okulu'ndan tanırım. Her biri yüzbinlerce öğrenci arasından ağır sınavları kazanarak okullara hak ederek girmiş ve aldıkları eğitim ile ülkemizin en kaliteli kadrolarıdır.
Karacısı, havacısı, denizcisi, jandarması ile terörle mücadelenin her safhasında fedakârca mücadele vermişlerdir. Nitekim Balyoz ve Casusluk kumpaslarında hep bu devreler hedef seçilmiştir. Albay rütbesindeki yığılma gerekçe gösterilerek bunlardan 1500 personel emekli edilecek.
Alıntı


Kanun teklifi, 2016 Ağustosu itibarıyla dört devreyi birden emekli etme üzerine hazırlanmış. 
Bu devreler, 1985, 1986, 1987, 1988. Harp Okulu mezunu subayları kapsamaktadır. Bu kanun teklifi Meclis'ten geçerek kanunlaştığı takdirde emekli edilecek sayı bin beş yüz (1500) civarındadır. Emekliliği istenen albaylar 85-86-87-88 mezunu albaylar. Aslında genel kurmay bunlara kıyak yapıyor. Çünkü hepsi sırasıyla 1-2-3 yıl sonra kadrosuzluktan, yaş haddiyle normal emekli olacaklar.

Örneğin bir birlikte ulaşabildiğim bilgi kadarıyla 56 Albay varmış. Bu da teşkilatta albay yığılması demek.
Dışarıda bir şey yapamayacakları için son güne kadar  bekliyorlar ve emekli olmuyorlar. Çoğu da sabah gel, akşam git mesai dolduruyor. 
Jandarma teşkilatında-kiler hariç. Herkes  çeşitli senaryolar üretiyor.
Tasfiye falan yok.
TSK'da albay rütbesi %6-8 olması gerekirken, %16 civarında. Albayları oturtacak yer bulamıyorlar. Yani anlayacağınız boş yere yer işgal ediyorlar. 
Alttan gelen albaylara kadro açmak için bunlara isteğe bağlı olarak, BALLI EMEKLİLİK hakkı tanıyorlar. 
Senin 25 sene çalışıp aldığın emeklilik ikramiyesini bunlara 1-2 yıl erken emekli olmaları için fazladan verecekler. 
Bu fazlalığın suçu ileriyi göremeyen Genel Kurmay'dır. Şimdi yanlıştan dönüp rütbe bekleme sürelerini uzatacaklar.

Güneydoğu da savaşan onlar ve emniyet güçleri. Yapılmak istenen de maksat önemli. 
TSK içinde Vatana, Devlete ihanet teşkil eden davranışlar görülmedikçe, hepsi büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleridir.
TSK Ülkesi için vardır. Ülkeyi tehdit eden sinsi emeller açığa çıkmışken, tehdit sınırları TSK'yı sabote etmeye yönelik olduğunda bunu fark edecek 
bilgiye ve donanıma sahip bir kurmaylar ordusu vardır. Ülkeyi korumanın kendilerini de korumayı gerektirdiği bilinci ile hareket edecek akla sahiptirler. 
Onlar milletine, milleti onlara sadıktır.


Ayrıca tekrar etmekte yarar var. Araştırmadan, soruşturmadan, bilgiyi kulaktan edinen çok yetersiz kişi var. O yüzden tekrar yazayım. 
Taraflı ve tarafsız her açıdan araştırdım. Kayırmaca yoktur benim yazılarımda. Hepsi dibine kadar her noktadan araştırılır yazılır. Günlerim, saatlerim gider. Boğulduğum da olur. İki gündür öyle örneğin. Saç baş yolma noktasındayım. Ama bir yazı tarafsız ve araştırılıp yazılırsa gerçeklik kazanır. 
Meslekte 30 yılını doldurmuş bu subayların emekliye ayrılması normaldir. 
28 yılda zaten askerlik de kıdemli albay olarak emekli olunur. 
Paşa olamazlarsa kadrosuzluktan emekli olmaları normaldir. 
Kurallara uygundur ve bunu tasfiye olarak adlandıramayız.
Bence yanlış ve yanıltıcı bir yorumdur.
Askerlik bir meslektir. 
Kutsallaştırılıp, dokunulmaz bir meslek gibi göstermek yersizdir. 
Mesleklere göre sınıflandırma yapmaksızın. 
Gerçek Türk vatanını milletini sever.
HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta