Bir ilke imza attık. ABD ve RUSYA'YI kendimize karşı birleştirdik.

Türkiye, YPG'yi Halep'te top ateşiyle vurdu.
TÜRK Silahlı Kuvvetleri Kilis'te konuşlu obüslerle, Suriye'nin Azez ilçesi yakınlarında birkaç gün önce PYD'nin denetimi ele geçirdiği Miniğ Havaalanı çevresindeki bölgelere top atışı yaptı. Güvenlik kaynakları, Suriye'de Azez'in güneybatısında yer alan Maranas'tan PYD mensuplarınca Akçabağlar Üs Bölgesi'ne ateş açılması üzerine angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verildiğini belirtti.
Kilis'te saat 17.00'den itibaren sınır hattında konuşlu obüs toplarıyla Türkiye sınırına 13 kilometre uzaklıkta olan ve birkaç gün önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'ndan PYD denetimine geçen Miniğ Havaalanının bulunduğu bölgeye atış yapıldı.
PYD'nin silahlı kanadı YPG mevzilerinin bulunduğu belirtilen Maranaz Köyü yakınlarına yönelik gerçekleştirilen top atışlarının sesleri Türkiye tarafından da duyuldu. Yetkililer konuya ilişkin açıklama yapmazken, aralıklarla sınır hattında top sesleri duyuluyor.
MARANAS'TAN AÇILAN ATEŞE MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ
Güvenlik kaynakları, Suriye'de Azez'in güneybatısında yer alan Maranas'tan PYD mensuplarınca Akçabağlar Üs Bölgesi'ne ateş açılması üzerine angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verildiğini belirtti. Ayrıca, Hatay'ın Çalıboğazı karakolu bölgesine Suriye rejimi unsurlarınca havan atışı yapıldığı, bunun üzerine TSK unsurlarınca yine angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verildiği öğrenildi.
SURİYE İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ'NDEN AÇIKLAMA
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'nin bugün Suriye'nin Halep kentinin YPG kontrolündeki bölgelerini top ateşiyle vurduğunu duyurdu. AFP'nin aktardığına göre, örgütün sözcüsü Rami Abdul Rahman, hedefler arasında Miniğ Askeri Havaalanı olduğunu söyledi. Rahman'ın bu ifadelerine karşın, bir Kürt yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada, Miniğ'in YPG kontrolünde olmadığını, Ceyş ül Suvvar (Devrimciler Ordusu) isimli bir başka Kürt grubun elinde olduğunu öne sürdü.
İKİ GÜN ÖNCE YPG ELE GEÇİRMİŞTİ
Suriye’deki savaşın kaderini belirleyecek olan Halep cephesinde terör örgütü PKK bağlantılı YPG iki gün önce stratejik Miniğ Hava Üssü’nü ele geçirmişti. YPG'nin sonrasında Türkiye sınırında bulunan ve muhaliflerin can damarı olarak bilinen Azez kasabasına operasyon başlattığı biliniyordu.
MİNİĞ NEDEN ÖNEMLİ?
Ana omurgasını PYD'nin askeri kanadı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Azez ile Tel Rıfat arasındaki Miniğ Hava Üssü'nü geçtiğimiz günlerde ılımlı muhaliflerden aldı. Bu da Halep kırsalında muhaliflerin kalesi niteliğindeki Tel Rıfat ile Türkiye arasındaki bağlantının kopması anlamına geliyor.
Türkiye, PYD’yi, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak kabul ediyor. Bu teze karşı çıkan ABD ve Rusya ise PYD’ye yardım ediyor. Rusya’nın bölgede hava operasyonlarıyla desteklediği Suriye rejimi, ılımlı muhaliflerin Türkiye ile bağlantısını kesmeye çalıştığını açıklamıştı.
PAZARTESİYE KADAR HALEP BÖYLEYDİ
İki haftadan kısa bir süre içinde rejim güçleri ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı milisler (Bej renkle gösterilmiş) Halep'te muhaliflerin kontrolündeki mevkileri kuşatmayı başardı ve Türkiye ile ikmal hatlarını kesti.
Yeşil boyalı alan ise genel hatlarıyla muhaliflerin kontrolü altında; Türkiye'ye bağlanan hayati koridor giderek artan bir şekilde rejim güçleri ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'nin tehdidi altında. (Sarıyla gösterilmiş)
Geçen hafta süresince bu hat kesildi ve bu, Halep'te muhaliflerin elindeki bölgelere yönelik katı ve ölümcül kuşatma olasılığını artırdı.
Alıntı  (özet)

Haberden şunu anladım. YPG İŞİD'i sıkıştırmıştı, buradan destek atışlarıyla angajman kuralları gereği İŞİD'e nefes aldırdık. Doğru anladığımı düşünüyorum :(  İŞİD'e karşı çatışan bizi, İŞİD'de karşı koruyan YPG'ye saldırı? Türkiye hani İŞİD'le işbirliği içinde değildi??
İhtimale atışlar yapılıyor muhtemelen. Bu da YPG'yi durdurmaz. Atışı yapıyoruz ama bunu yaparken aynı zamanda başkalarının da Türkiye topraklarına füze vs. atmasını meşru hale getiriyoruz :(
Avrupa, Almanya, ABD vs. YPG'yi bizim ile savaştırmak için besliyor. ABD ve Rusya tonlarca silah yığdırdılar bu bölgelere.
Rus gazetelerinde çıkan haberlere göre, Ruslar YPG'ye 50T90 Tankı vermiş. Füze veya kimyasal silah vermiyeceklerinin garantisi yok. Ağaçtan düşerken tırnaklarla son bir gayret kovuğuna tutunmaya çalışılır. Türkiye'nin hali bu şekli almaz umarım. Sınırımız ciddi tehlike altında. YPG'yi kışkırtıp destekleyen ABD. Bunu İncirlik'ten kalkan uçakları ile yapıyor. Kesinlikle YPG'ye izin verilmemesi gerekiyor.
Türk askeri ve Suudi askeri yanyana. Bunlarla en son yanyana olduğumuzda bizi arkadan vurmuşlardı. Bunu bilmeyen yoktur herhalde.
Suriye'nin Füze atarak savaşa girme planı açığa çıkınca, YPG, PYD hepsi PKK yani teröristtir diyerek Suriye'ye girmek daha mantıklı geldi sanırım. İŞİD'in elindeki arazi YPG'nin eline geçmesin diye YPG'yi vurmak ne diyebiliriz. Tepemize Putin füzeleri yağmaya başlamaz inşallah.
Görünen o ki, umarım yanılıyorumdur. Sorgusuz, sualsiz 1.Dünya savaşına nasıl girmiş isek, 3.Dünya savaşına da girecekmişiz gibi geliyor. Özgür Suriye ordusu diye bir şey yok. Esad hala bütün dünyanın tanıdığı Suriye lideri ve ülkesinin de sadece bir ordusu var. Göz göre göre savaşa doğru gidiyoruz. Dediğim gibi umarım yanılırım :( Ama etrafımız ateş çemberi eninde sonunda bizi de içine alacaktır.
Savaşın tek kazananı vardır o da zenginler ve büyükler. Paralarının, topraklarının, dünyaya hükmetmelerinin vs. üstüne bir üst daha koyarlar.
Uçaklarımızı gönderemiyoruz, çünkü vuracaklar. Bundan dolayı Suudi uçağı geliyor. Onların da vurulma olasılığı yüksek. Kara harekatı, hava desteği olmadan ne kadar başarılı olur. Ayrıca Araplara sırtını dönmeyeceksin. Anında işine geldiği gibi bir U dönüşü yaparlar.
Bize bizden başka hayır yok.
Sonunda ABD ve Rusya'yı bile kendimize karşı birleştirdik ya, Büyük başarı.
HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta