Dünya Rusya'ya ters, Rusya Dünya'ya ters.


Rusya Suriye'de ateşkese saatler kala saldırılarını artırdı.
Suriye'de 2011'den bu yana devam eden iş savaşta ilk kez geniş çaplı bir 'ateşkes'e saatler kala, Rusya bombardımana hız verdi.
Moskova ile Washington Yönetimi arasında varılan ve tarafların da riayet sözü verdiği 'şiddetin durdurulması' anlaşması bugün (TSİ) 00:00'da yürürlüğe girecek.
Fransız haber ajansı AFP, Kremlin'den yapılan açıklamayı duyurarak, Rus savaş uçaklarının Suriye'de 'terör örgütlerini’ vurduğunu belirtti.
KREMLİN İDDİALARI REDDEDİYOR AMA...
Kremlin, Rus Hava Kuvvetleri'nin muhaliflere yönelik hava operasyonu düzenlediği yönündeki iddiaları reddetti.
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Rus uçaklarının muhalifleri vurduğunu açıklamasının ardından, "Rus Hava Kuvvetleri, şüphesiz terör örgütlerine karşı operasyonlarına devam ediyor" dedi.
SALDIRILARIN YOĞUNLUĞU ARTTI'
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, Rus hava saldırılarının normaldekinden daha yoğun olduğunu ve başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesi, Humus'un kuzeyi ve Halep'in batısı dâhil muhalifleri hedef aldığını öne sürdü.
Abdülrahman, "Bombardıman alışılmıştan daha yoğun. Sanki Ruslar ve rejim, bu bölgelerdeki muhaliflere boyun eğdirmeye ya da ateşkesten önce puan kazanmaya çalışıyor" diye konuştu.
İzleme Örgütü, Halep'in Kaptan el Cebel bölgesinde radikal dinci olmayan grupları da vurduğunu belirterek, bu bölgeye yönelik operasyonda üçü çocuk olmak üzere aynı aileden sekiz kişinin öldüğünü duyurdu.
PESKOV: ATEŞKESTEN SONRA DA VURACAĞIZ
Peskov, Abdülrahman’ın açıklamalarını reddederek, Rusya’nın Birleşmiş Milletler tarafından ateşkesin dışında tutulan IŞİD, Nusra Cephesi ve başkaca radikal grupları vurduğunu ve ateşkes yürürlüğe girdikten sonra da söz konusu grupları vurmaya devam edeceğini söyledi.
ÖSO BİRLİKLERİ ATEŞKESE KATILIYOR
Öte yandan, Reuters'ın ateşkes görüşmelerine yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre; Özgür Suriye Ordusu altında yer alan birlikler, gece yarısı başlayacak ateşkese katılmayı kabul etti. Yüksek Müzakere Komitesi'nden yapılan açıklamada ise Özgür Suriye Ordusu altındaki gruplar ve silahlı muhaliflerin geçici ateşkese riayet edecekleri ifade edildi.
ŞİMDİYE KADAR 470 BİN KİŞİ ÖLDÜ
Suriye Politika Araştırma Merkezi adlı grup, Suriye iç savaşında şimdiye kadar 470 bin kişinin öldüğünü, 1.9 milyon kişinin yaralandığını bildirmişti. Bu rakamın ülke nüfusunun yüzde 11.5’e denk geldiği ifade edilmişti.
6 milyondan fazla Suriyeli, ülke içinde yer değiştirirken, 4 milyondan fazla kişi yabancı ülkelere kaçtı. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise iç savaştaki can kaybını 370 bin olarak vermişti.
Alıntı

Rusya hiç kimse ile anlaşma yapmaz. Diğer yazılarımda sebeplerini en ince detayına kadar anlattım. Özetle anlaşma hükümlerine de uymaz. Şimdiye kadar yaptığı anlaşmalara bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Dünya Rusya'ya ters, Rusya Dünya'ya ters. Var olan hiç bir Ülke ile anlaşması mümkün değil. Sadece ortada bir çıkar söz konusu olursa, anlaşmış gibi görünür o kadar. Çıkar bittiğinde hop devam.
Rusya politik çözümden yana değil. Hiç bir zaman olmadı/olmaz/olmayacak!
İŞİD vs. gibi terör örgütlerini vururken masum halkıda vuruyorlar. ABD, ALMANYA, AVRUPA, RUSYA, İRAN, ÇİN, İSRAİL, ESAD REJİMİ = BİRLEŞMİŞ bir avuç müslümanı yenemiyorlar. Ve hala silah satışlarına devam ediyorlar.
AB'nin bölge de söz hakkı yok. PKK'ya destek veren Almanya dışında bölge de hiç bir etkinlikleri yok. Çünkü SUUDİ ARABISTAN'nın AB'ye ve silahlarına ihtiyacı yok. Olmayan silaha yasak koymak tam günümüz AB'sinden beklenecek bir saçmalık.
Neden SUUDİ ARABİSTAN petrolüne ambargo koymuyorlar?
Çünkü silahlardan aldıkları parayı Suudilere Avrupalılar kendileri ödüyorlar...
Suriye bu günlere nasıl geldi?
Ülke nüfusunun yarısı başta bulunan yönetime karşı ayaklanıyorsa bu demektir ki; Baştakilerin Yönetim biçiminin Meşrutiyeti (yetkilerinin anayasa ve halk oyuyla seçilen meclis tarafından kısıtlandığı yönetim biçimi) sürdürecek hiç bir hukuki sistemi yok. Bütün zorluklarına rağmen demokratik bir sistemi sürdürmenin önemini Suriye'de yaşananlardan görüyoruz. Demokratik bir hükümet seçimle kalır veya gider. Bir yönetim halk tarafından istenmediği halde gitmiyorsa o devletin demokratik düzeni biter. Diktatörlük sistemi gelir.
Türkmenleri bombalamaya devam edecekler, maksatları TÜRKİYE'nin karşılık vermesini sağlamak. 3.DÜNYA savaşı çıkarmak. Bu görev de Dünya'yı yöneten YAHUDİ'ler tarafından RUSLARA verildi! TÜRKİYE'yi yine RUSLAR'la savaştırıp 2023'e gelmeden kendi şartlarını bize kabul ettirmek amaç.
İNŞALLAH TÜRKİYE BU TUZAĞA DÜŞMEZ...

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta