Haklı Halk toprağını düşmana karşı değil... Devleti temsil edenlere karşı koruyor!

Artvin Cerattepe'de gerginlik artıyor: İlk müdahale yapıldı.
Artvin'de, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çıkarılması için Cengiz İnşaat yetkililerinin, asker ve polis eşliğinde zırhlı araçlarla bölgeye gelişi Artvin halkını sokağa döktü. CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, saat 11.20 sıralarında yolu kapatan vatandaşlardan polis barikatından uzaklaşmalarını ve geri çekilmelerini istedi. Sosyal medya hesaplarında yer alan görüntülere göre, göstericilerin bulunduğu noktalarda yoğun gaz bulutu oluştuğu görüldü.
ARBEDE ÇIKTI
İki milletvekili daha sonra çevik kuvvetin önündeki duvarın üzerine oturarak beklemeye başladı. Polis ekipleri, saat 11.25’te yolun trafiğe açılmaması halinde müdahale edeceklerini duyurdu. 5 dakika bekledikten sonra da saat 11.30’da gruba doğru yürüyüşe geçti. Polis, kendilerini durdurmak isteyen CHP milletvekillerini de kenara iterek yürüyüşüne devam etti ve yolu kapatan yaklaşık 300 kişilik grubun önüne geldi.
Vatandaşların yolu açmaması üzerine arbede çıktı. Bunun üzerine polis ekipleri, grubun üzerine yoğun şekilde biber gazı sıkmaya başladı. Bu sırada tepelerdeki vatandaşlar da polise taş attı. Polisin biber gazlı ve coplu müdahalesi sonrasında grup dağılarak tepelere kaçtı. Yaklaşık 15 dakika süren müdahale sonrasında sağlık görevlilerinin gazdan etkilenen çok sayıda kişiye müdahale etmesi için polis ekipleri geri çekildi.
“SADECE İÇİŞLERİ BAKANINI İKNA EDEMEDİK”
CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, polisin gazlı müdahalesi sonrasında yaptığı açıklamada, “Bütün bakanları ikna ettik. İçişleri bakanı Efkan Ala’yı ikna edemedik. ‘Vurun geçin’ demiş bakan. Herkes ikna oldu bir o ikna olmadı. Kendisine bir şey söylemiyorum buradan. Parlamentoya gidince kendisiyle görüşeceğim” dedi.
MİLLETVEKİLİNE POLİSTEN İLK YARDIM
Polisin sıktığı biber gazından etkilenen CHP’li Uğur Bayraktutan, limon yardımıyla gazın etkisini azaltmaya çalıştı. Bu sırada bir polis memuru da eline su dökerek Bayraktutan’a yardımcı oldu.
ARAÇLARIN CAMLARI KIRILDI
Bu arada atılan taşlar nedeniyle bölgedeki bir çok aracın camların kırıldı. İlk müdahalenin ardından yol halen trafiğe kapalı halde bulunuyor. Çevik kuvvet geri çekilirken, vatandaşlar da tepelerdeki bekleyişini sürdürüyor.
VALİ'YE GİTTİLER
CHP milletvekilleri Uğur Bayraktutan ve Barış Karadeniz de, Artvin Valisi Kemal Cirit'le görüşmek üzere şehir merkezine indi.
6 İLDEN TAKVİYE ÇEVİK KUVVET VE JANDARMA BİRLİĞİ
Sabah erken saatlerde maden şirketi yetkilileri, iş makineleri ve konteynırlar ile beraberinde Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Erzurum'dan gelen çevik kuvvet ve jandarma birlikleri eşliğinde Kafkasör Yaylası'na doğru yola çıktı. Konvoya TOMA ve zırhlı araçlar da eşlik etti. Konvoyda yolu park ederek kapatan 300 dolayında aracı kaldırmak için 2 çekici de yer aldı.
KONVOYUN YOLU KESİLDİ
Cerattepe Yolu Atmaca Mahallesi mevkiine ulaşan konvoyun yolu aralarında CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve 3 bin dolayında Artvinli tarafından kesildi. Çevik kuvvet polis ekipleri konvoyla vatandaşlar arasında barikat kurdu vatandaşların maden şirketinin araçlarına yaklaşmasına izin vermedi.
MİLLETVEKİLİ: ÇOK ZOR DURUMDAYIZ
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Geceden beri buradayız. Bölge illerden yoğun bir polis ve jandarma takviyesi olduğunu görüyoruz. Tek temennim burada kimsenin burnunun kanamamasıdır. Eğer bir tek Artvinli'nin burnu kanarsa bunun hesabını kimse veremez" dedi. Konvoyun önünde beraberindeki heyetle bekleyen Bayraktutan, Artvinli olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e telefonla ulaştı. Artvin'de güvenlik güçleri ile halkın karşı karşıya geldiğini anlatan Bayraktutan, "30 dakikalık müddet aldık. Tüm yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz. Tek umudumuz sizsiniz. Biraz sonra burası karmakarışık olacak. Çok zor durumdayız. Bu kelimelerle anlatılacak bir durum değil. Artvin'de devletle halk bir kere karşı karşıya geldi mi ipler kopar. Çok zor durumdayız" ifadeleriyle Bakan Çelik'ten yardım talep etti.
Bayraktutan ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da arayarak, Artvin'deki mevcut durumun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletilmesi ve bir çözüm bulunması ricasında bulundu.
NUR NEŞE KARAHAN: YAŞAM HAKKIMIZI SAVUNUYORUZ, ASLA ÇEKİLMEYİZ
Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan da telefonla görüştüğü kişilere bölgede yaşananları anlattı. Karahan, şirket yetkililerinin o bölgede inşaata başlayamayacağını belirterek, "Şirkete henüz yer teslimi yapılmadı. Yer teslimi yapılmadan oraya hiçbir şey çıkaramazlar. Şirketin makineleri arkada, polis önde yukarı çıkmaya çalışıyorlar. Artvin halkının yoldan çekilmesini istiyorlar. Biz yaşam hakkımızı savunuyoruz ve asla çekilmeyiz. Devlet, şirketin makinelerini koruyor. Halbuki bizim polisimiz ve jandarmamız halkın polisi ve jandarması olmalı. Valimiz de öyle olmalı. Ancak şirketin polisi, jandarması haline dönüşmüşler" ifadesini kullandı.
HASTANELERE HAZIR OL TALİMATI
Bu arada polisin olası müdahalesi sonrası yaralananlar olabileceği gerekçesi ile Artvin Devlet Hastanesi'nin uyarıldığı ve acil birimlerdeki sağlık çalışanları sayısının artırıldığı öğrenildi. Bölgeye çevre ilçelerden de ambulans takviyesi yapıldığı belirtildi.
Öte yandan Artvin halkının bekleyişini sürdürdüğü Atmaca Mahallesi mevkiine vatandaşların araçlarla çıkmasına izin verilmiyor. Vatandaşlar yaya olarak bölgeye ulaşmaya çalışırken, bölgede güvenlik güçleri ile Artvin halkının gergin bekleyişi sürüyor.
İLK MÜDAHALE GELDİ
Bu arada, bazı sosyal medya hesaplarında, göstericilere yönelik ilk müdahelenin yapıldığına ilişkin görüntüler yer aldı. Görüntülerde yer yar yoğun gaz bulutunun oluştuğu anlaşıldı.
Alıntı


ÇED RAPORU (ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU) bir faaliyetin kurum aşamasında çevre kirliliği açısından gerekli şartların sağlanıp sağlanamadığı yönünde değerlendirilerek ORMAN ve ÇEVRE BAKANLIĞI veya BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ tarafından verilen belgedir. OLMAZSA OLMAZ BİR RAPORDUR.
Halk istemedikten sonra ÇED RAPORU ÇIKMAZ/ÇIKAMAZ/ÇIKARTILAMAZ.
CENGİZ HOLDİNG, ÇED RAPORU olmadan nasıl maden çıkartır? Ülkemdeki Hukuk Nerede? Gören Var Mı? Kaybolmuş? 
PEKİ ÇED RAPORU NEDEN ÇIKMADI?
Hatila Milli Parkı’nın içinde yer alan, Dünyadaki 100 doğal orman içinde en başta bulunan bölgedir. Kaçkar Dağları Milli Parkı büyük bölümü Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, bir bölümü Erzurum ve Artvin illerine uzanan milli park. 51.550 hektarlık mili park Fırtına deresi ile Hemşin deresi arasında yer alan Kaçkar dağları üzerinde kurulmuştur. Alan; korunmuş doğal ekosistem, alüvyal ormanlar, alpin çayırlıklarçalı toplulukları, yaşlı ormanlar, güncel buzullar ve oluşturduğu şekiller ile yörede yüzyıllar içinde oluşan otantik kırsal hayat ve kültürü ile korunmaya değer bulunmuşturYörede tarihi değere sahip eser ve kalıntılar ile kültürel değerler yer almaktadır. Bölgede bulunan 2500 bitki taksonundan Türkiye açısından endemiktir. Orman gülünün 3000 m yükseklikte görüldüğü tek yerdir. 

Artvinli şu anda yaşam alanını korumak için mücadele ediyor. Onların direnme hakkı mahkeme kararı ile tescil edilmiş ve meşrudur. Ormanları yok edilecek, siyanürle hayatları tehlikeye girecek, neden? Akp'li ve küfürbaz bir iş adamı daha fazla kazansın diye. Asker ve Polis menfaatleri korumak için değil, halkın çıkarlarını korumak için vardır. Yasal olmayan yollardan maden açmaya giden CENGİZ HOLDİNG için DEVLETİN POLİS VE ASKERİ neden halka karşı duruyor?
“Bütün bakanları ikna ettik. İçişleri bakanı Efkan Ala’yı ikna edemedik. ‘Vurun geçin’ demiş bakan.
Efkan Ala demiş ki: "vurun geçin" Halkına karşı olan kine ve nefrete bakın. Size zorluk çıkarmayan, sizden tarafa (partisi ve siyasal görüş) olanlara vs. laf yok, hakkını arayana, haklı protesto edene ise terörist damgası, vurun geçin... AKP'nin en yüksek oy aldığı şehir ARTVİN'dir. %45,2. Maden şirketlerinin sahiplerine karşı halkı eziyorsunuz ve tuttuğunuz taraf yasal davranmıyor. Aldığınız en yüksek oyun hakkını mı veriyorsunuz? İnsanları düşman etmeyi çok güzel başarıyorsunuz, bu tutumlarınızın devamın da sevgi, saygı ve alkış bekliyorsunuz. Çok beklersiniz.
NEYİN VUR GEÇİ BU????
Şirkete daha yer teslimi yapılmamış. ÇED RAPORU verilmemiş. Çed Raporu olmadan işletemezler ve Yer teslimi yapılmadan oraya hiç bir şey çıkartamazlar.

Olaydan haberdar olduğumdan beri (15.02.2016 akşam saatleri) takip ediyorum. Hiç vatandaş lehine bir davranış görmedim. 
Sayın Bayraktutan, irtibata geçilebilecek yetkililerin hepsiyle görüştü.
Artvinli olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e telefon ederek Artvin'de güvenlik güçleri ile halkın karşı karşıya geldiğini, tüm yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını ve ortamın karışacağını söyledi. Çok zor durumda olduklarını dile getirdi. "Artvin'de devletle halk bir kere karşı karşıya geldi mi ipler kopar. Çok zor durumdayız" diyerek en son Bakan Çelik'ten yardım talep etti.
Ayrıca Bayraktutan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da arayarak, Artvin'deki mevcut durumun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletilmesi ve acilen çözüm isteğinde bulundu.
Bir çoğunuz temel fıkraları, nataşalar, astığı astık, kestiği kestik vs. diye bilir Karadeniz insanını. Sayın Bayraktutan halkla devlet karşı karşıya gelirse ipler kopar derken hiç abartmıyor.
Yarı yarıya Karadenizli olmaktan gurur duyarım ve şunu söylemeliyim ki; çocuk, büyük, genç, yaşlı, kadın, erkek doğruluğuna inandıysa ucunda ölüm bile olsa sonuna kadar gider. 
(Arada içlerinden çıkanlar olur. Ama aile şecerelerine bakılırsa başka bölgelerle karışmış ailelerden oldukları görülür. Bu %45,2 oy meselesi de bu karışmış ailelerdendir.) 
Karadeniz doğa demektir. Oy toplarken doğanıza dokunmayacağız sözü verildi Karadenizliye. Sözü tutmak da ayrı bir marifettir.Erdemdir. Herkes beceremez!!
Artvin halkı yasal olarak haklı bir davranış içerisinde. Sadece kendisini ve hakkını savunuyor. Kültürlü, insani değerleri yüksek, ulusalcılık duyguları güçlü, düzgün, dobra, güzel insanlardır. 
Doğası pırıl, pırıldır. Bu bir milli mesele olsaydı ve haklı olsaydınız eğer Karadeniz ve Artvin halkı canını, malını seve seve verirdi. Ama haklı değilsiniz ve olmayacaksınız da. 
Başka bölgelere benzemez dünyadaki cennettir, cehennemi neden istiyorsunuz. Doğayı cebini doldurmak için katledip aynı zaman da yerli halka saldırmak bir katliamdır. 
Güzelim ülkemin vatandaşı artık hep kaybediyor. Savaşa git öl, evin ve geleceğin için öl. Haklıyken ve doğruyu söylerken ölll.
Yaşanılan terörün hıncını insanlarımızdan çıkarmayın. Toprağını, yurdunu, ağacını seven bu güzel insanları rahat bırakın. Artvin ormanları gelecek nesile bırakacağımız en güzel ve en zengin mirastır. Dünyanın en güzel yerlerinden birini bir avuç maden uğruna cehenneme çevirmek hiç kimsenin hakkı değildir. Ormanın yeşili dolar yeşili, ağaçları da S şeklinde değildir.
Kamu yararına olan şeyleri Devlet ya kendisi yapar, ya da özel şirketlere yaptırır. Bir yerden maden çıkarılması ülkenin dolayısıyla kamunun yararınadır. Ama kamu buna karşı çıktığı zaman siz kamuya karşı böyle tepki veriyorsanız, hizmeti kamu için değil de, başka bir çıkar sağlamak için yaptığınız algısı doğuyor insanların kafasında ister istemez. Çünkü kendi vatandaşına savaş açıyor resmen devlet. Nerede kaldı bunun kamuya yararı??? Menfaat var ama kamu yok gibi görünüyor.
Giresun, Ordu, Trabzon vs. 300 polis aracı, toma, çekici vs. getiriliyor. Sanırsın seferberlik ilan edildi, savaşa gidiliyor! 
Kime karşı? Yasal hakkını koruyan halka karşı. 
Kim için peki? AKP YANLISI Bir holdingin maden işi için. 
YASAL MI PEKİ? Hayır değil. MAHKEME KARARI MADEN AÇILAMAZ DİYOR. 
Siz holding için mi yapıyorsunuz bunları? Bana sanki yanlışlık var gibi geldi. Sanki tam tersi olması gerekiyormuş gibi geldi. 
Yani MADEN AÇMA İZNİNİ ALAMAYAN VE ZORLA KANUNLARI, KARARLARI HİÇE SAYARAK MADEN AÇMAYA GİDEN, 
CENGİZ HOLDİNGE KARŞI DEVLET OLARAK HALKIN YANIN DA OLMANIZ GEREKMİYOR MU?????????????
Ben biraz geri zekalıyım, anlayamamış olabilirim tabii ki :(
Ağaçları ve doğal kaynakları zengin Afrika'nın şimdiki durumu orta da, yine de hatırlatmak da fayda var.
Sömürgeciler doğal kaynakları vs . için Afrika'ya sizler gibi zorla saldırmış ve işleri bitince, tüm kaynaklarını kurutunca da artık özgürsünüz demişlerdi. 
Afrika'nın elinde açlıktan başka bir şey kalmadı. Hiç bir üretim kaynağı kalmayan aç insan ne kadar özgürse, o kadar özgürler. ACI İÇİNDE ÖLÜYORLAR.
İnsan kendi cennetini kendi eliyle cehenneme çevirir mi???
Kendi halkına saldıran sadece Esad değil. Ülkemiz de kendi halkına saldırma şekilleri hakkında dünyaya ders verebileceğini tam anlamıyla ispatlamıştır. 
Halep'teki Araplar kendi ülkelerinin vatandaşından çok daha önemlidir.
Halk toprağını düşmana karşı değil de, Devleti temsil edenlere karşı koruyor. Yazık ki, ne yazık.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta