Kızlarınıza söyleyin!

Kızlarınıza söyleyin,
Mutsuz oldukları yerde durmasınlar. Değer görmedikleri zaman kendilleri için şüpheye düşmesinler. Boyun eğmeyi, sessiz olmayı, istenince olmayı, istenmediğinde kenar da durmayı, kabalığa göz yummayı, yalana bahane aramayı, nezaketi, hak etmeyi, çalışmayı, sevilmeyi koşul saymasınlar. Er yada geç görecekleri gerçekleri anlamamak için korkuyla kendilerine dönüp hiç bakmadan, ne güzel olduklarını, ne kıymetli olduklarını unutmasınlar. Kızlarınızın gözünü açın, şımarıyorlar mı bırakın şımarsınlar, ‘kız çocuğudur yapar’a alışsınlar.
Önce BEN demeyi öğretin çocuklarınıza. Kız çocuklarınızı bırakın pırıl pırıl parlasınlar. Her kız çocuğu bir PRENSES'tir bırakın öyle büyüsünler. Merhametli olmayı, doğayı, hayvanları sevmeyi öğretin çocuklarınıza. Umutla Dolsunlar. Bir Babanın kanadını kırdığı bir kuşsa, hiçbir koca da bilmez o kız çocuğunun kıymetini. Çünkü ”o öyledir!” denilen her çocuk bir erkek çocuğu. Onu öyle de seven hep bir kız çocuğu, hep bir eş, hep bir anne. Kız çocuklarınıza BEN BÖYLEYİM demeyi öğretin.
Bütün çocukları sevin, sevindirdin. Onların hepsi birer melek. Çocukları sevindiriniz. Onlara iyilik yapınız. Sevgi ve şefkat gören çocuklar iyi insan olurlar, onlar da iyilik yaparak büyürler. Vatan da huzur birbirimizi sevmekle, korumakla, sevindirmekle başlar. Sevgi tüm güzeliklerin anahtarıdır.
HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir