Her Şey Çok Güzel Olacak!


Vurdukça daha bir kenetleniyor insanlar. Ölmüyorlar, büyüyorlar. Toplumsal ayrıştırmacılık politikasına rağmen biz bir arada kalacağız. Siyaset öyle bir noktaya getirildi ki, insanlar siyasi görüşlerini özgürce paylaştıkları zaman sırf benimsediği görüşü kabul etmediği için çirkefleşen bir toplum olduk. İyilik er yada geç kazanır, herkes hayatına kaldığı yerden devam edecek ama tek farkla yitirilmiş olan umutlar yeşermeye başlayacak, gelecek nesillere nahoş bir anı olarak anlatılacak ama ders niteliği taşıyan bir anı ve her şey çok güzel olacak.

Pegasus ve diğer Hava Yolu Şirketleri 6 mayıs ve öncesi, 20 ve 26 haziran tarihleri arasında erken alınan tüm biletleri kesintisiz değiştiriyorlar. Birçok tatil beldesinde oteller erken rezervasyon yapan kişilere para iadesi veya ileri tarihe rezervasyon gerçekleştiriyor. Bu bir milli seferberlik, Laik Cumhuriyetin var olma savaşıdır. Tebrik ederiz. Sayın Ekrem İmamoğlu 16 milyonun belediye başkanı olayım derken gönüllerin başkanı oldu.

Tüm oylar aynı zarfın içindeydi. Muhtar geçerli, encümen geçerli, ilçe belediye başkanlık oyu geçerli oluyor da aynı zarfta çıkan büyük şehir başkanlık oyu niye geçersiz oluyor? Bu sandık kuralları geçersiz ise diğer oylar niye geçerli? Biz oylara sahip çıktığımızı zannederken demokrasi çalınıyor.

Hz. Ali'ye sormuşlar; Devletin dini var mı? Cevap vermiş; Devletin dini adalettir, adaleti olmayan devlet zaten dinsizdir.

Ve itiraz edilen sandık görevlilerinin sandıklarının hepsinde en yüksek oyu AKP almış. İptal gerekçesi; sandık görevlilerinin devlet memuru olmamasıymış. Her şeye yasak getirmek demokrasi özgürlüğünü kısıtlamaktır.

YSK kendi düzenlediği seçimde usulsüzlük tespit etmişse istifa etmesi yada Cumhuriyet Savcısının dava açması gerekmez mi? Bir seçim ne kadar harcamayla yapılıyor, insanların umudunu kırmanın, sisteme güvenini yıkmanın bedeli ne kadar tespit edilebilir mi? Edilemez.

Dünyanın hiçbir yerinde olması mümkün olmayan bir durum. Madem ki, kazanamadım o zaman indiririm. Hangi demokrasiden bahsediyoruz. Demokrasi, adalet bitmişti yıllar önce böylece de tescillendi.

Kayseriliye sormuşlar 2 kere 2 kaç eder? Cevap vermiş; Alırken mi satarken mi? AKP'ye sormuşlar; Hukuk? Cevaplamış; Kazanırken mi? Kaybederken mi?

Demokrasi özgürlüğün tam olarak ne olduğunu bilen toplumlarda işlevseldir. Bizde ise damarlarımıza kulluk kültürü öyle işlenmiş ki, demokrasi eşitlik gibi bir kaygımız da yok.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir