19 şehire gitmeyin. Yeni oyunun adı.!


Dünya lideri olunabilir ama gönül lideri herkes olamaz. Ruhu temiz olanlara dürüstlük hiç bir zaman zarar vermez...
Tarih boyunca kendi mefaatleri doğrultusunda, değişken yorum yapan liderleri tarih kirli sayfalarında yazmıştır. Daha özgür, öfkesiz, yaratıcı zekanın öne çıktığı, saygılı, gerçek demokratik hayatı bu halkın kucaklamasını dilerim.

15 yıl da yeni Türkiye. Korku ve şiddet. Doğu Anadolu'da yaşanan savaş bombaların patladığı şehirler, insanların birbirinden korkarak yaşadığı toplum, her gün şehitler, bozulan ahlak anlayışı, İslamın dışında yepyeni dinci anlayış, sloganlarla yönetilen ülke, algı yanıltmalarıyla, sanal alemdeki bir ülke. İşi biliyorlar. Her gün söylenen yalanlarla kandırılan Yeni Türkiye'nin halkı.
Basın özgürlüğün de 197 ülkenin 134. sırasındayız. Ülkede basın özğürlüğü var diyebilir miyiz? Örneğin, 200 ülkenin ekonomik verilerine bakarak 187. sıradayız dediğimiz zaman ekonomimiz güçlü diyebilir miyiz?
Rusya BM'ye Türkiye'nin İŞİD bağlantılarını içeren belgeleri sunuyor. Obama dünya'nın önünde fırça atıyor. Savcı Kirli siyasetçiler hapse atılmalı diyor. Bizimkiler de gerçekleri milletten saklıyor. Doğruları yazan medyaya neden el koyduklarını anladınız mı?

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’de Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis, Elazığ, Adana, İzmir ve Muğla illerine gidilmemesi konusunda resmi web sitesinden ABD vatandaşlarına uyarıda bulundu. ABD vatandaşları ayrıca, Suriye sınırına yakın bölgelere gitmemeleri konusunda uyarıldı.
Bu illerde uygulatacakları planları mı var? Kendi vatandaşını topluyor. Kısacası evden çıkmayın diyorlar. Dış ülke temscililikleri MİT'ten daha iyi çalışıyor. Türkiye neden bir açıklama yapmıyor. ABD herhalde bilir nerede eylem olacağını? Ne de olsa İŞİD ve PKK'yı kendileri kurdular. Kendi adamının nerede eylem yapacağını bilmesi normal.
19 şehire gitmeyin. Yeni oyunun adı. Güneydoğu'yu boşaltma planı. Umarım yaptıkları planlar kendi ülkelerine döner. Teröre teslimiyet bu tarz söylemler de yatar. Onlar faklı CANMI taşıyor? Önlem alıp 79 milyon insana korku salıyorsunuz. Ne zaman uyarı yapsalar bomba patlıyor. Ne planlanıyor acaba? Teröristleri Türkiye'ye salıp kendi vatandaşlarını uyarıyorlar. İstedikleri Türkiye'yi parçalamak zaten. Bu saydıkları yerler, PKK'nın bizim dediği, sınırları çizdiği yerler. Bunun açıklamasını kim yapacak? Gidin ve hiç gelmeyin. Hiç bir Amerikalı mümkünse toprağımıza ayak basmasın. Türkler de oraya buraya gidene kadar vatanına gelir. Açığı kapatız.
 
Birisi şöyle dedi; Yarın söyleyeceğim/yapacağım/tövbe edeceğim. Ve uyudu, bir daha da uyanmadı.! Yarın da yaşayacağına kim söz verdi?

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir