Kilis Halkı Valilik önün de eylem başlattı.!


Kilise bugün de roket düştü. Halk Valilik önünde eylem başlattı.
Kilis kent merkezindeki 2 mahalleye, bu sabah Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen 2 katyuşa roketatar mermisinin düşmesi sonucu 2'si ağır 8 kişi yaralandı, yaralılardan biri kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Son günlerde peş peşe meydana gelen patlamalar nedeniyle toplanan halk da Kilis Valiliği önün de eylem yaptı.

Sorun yok. Sabrımızı zorlamayın. Ülke çok güvenli evinize gidin.!
Kilis tam konum olarak nerededir?
Kilis’in doğu, batı ve kuzeyinde Gaziantep, güneyinde ise Suriye yer almaktadır. Gaziantep’e 58 km uzaklıkta olan Kilis Suriye sınırına ise 10 km uzaklıktadır. Kilis’ten geçen yol Türkiye sınırlarının ötesinde Azez’den geçtikten sonra Suriye’nin Halep şehrine ulaşır.
Roket düştü diyorlar. İŞİD attı demiyorlar ama ve Vali pencerelere yaklaşmayın diyor. Akşam panik yapmayın. Çok güvenlidir memleket, misliyle karşılık verdik denecek, size/bize/onlara/bunlara/şunlara ve en önemlisi de inananlara :( Daha ne istiyorsunuz?
Akşam TRT Haberlerini izleyin sakinleşin. Günlük güneşlik, tedirgin olacak, korkuya kapılacak ne var? Hükumet büyük başarılara imza atıyor. Açılış üstüne açılış yapıyor. Seyredin, huzura kavuşun. AKP'liler öyle yapıyormuş.
SURİYE'lileri kabul edip işlerimiz açıldı. Din kardeşlerimiz gelsinler deyip, evlerini kiraya yüksek fiyatla veren, kızlarını 2.eş alanlar. Daha bunlar başlangıç. Yakın zaman da sizler sığınmacı olacaksınız. Sayeniz de bizlerde. Elnusra'ya, işid'e yardım edeceğinize, önce huzuru kendi ülkenize getirin.!
Bu gizlilik, bu yasaklar enin de, sonun da ortaya çıkacak. Gizli hiç bir şey kalmaz. Bu da sizin çok başınızı ağrıtacak. Neye elinizi atsanız, oradan hayır çıkmıyor. Bir insan bu kadar mı uğursuz olur? Yayın yasağı koyup, internet hızını düşüreceğinize, önlem alınabilirdi. İstihbarat ne iş yapıyor? Tatilde mi? Fidanlarımız toprağa düşüyor kimsenin kılı kıpırdamıyor. Neymiş yol yapmışlar, havaalanı yapmışlar. Evlatlar bu gelişmişliği göremedikten sonra, kaç ananın, kaç babanın, kaç eşin, evladın ciğeri yandıktan sonra. Böyle bir gelişmişlik istemiyoruz. Herkes hatasını biliyor. Ama inkar. Kendi hatalarını, başkalarına ustalıkla yamama, gündem değiştirme, algı yaratma, bunların gerçekten kafası nasıl bu kadar kötülüğe çalışıyorlar. İnsan bir bakar. Biz nerede yanlış yaptık der sorgular. Ama sadece kapatmak ve yamamak dert. Başkanlık için göz dağı vermek adına sistematik olarak askerlerimizin, polislerimizin öldürüldüğüne ikna oluyorum. Hendekler kazılırken belediyenin kepçeleri ile, bombalar yerleştiriliyor. Patlayıcılar stoklanıyor. Güvenlik güçlerinin oraya girmesini yasaklayın, hükumet bütün yetkiyi oraya kendi atadığı valiye vermedi mi? Hendekler kazılırken, patlayıcılar stoklanırken Vali nerede idi? Kepçeleri, dozerleri, nasıl temin ettiler? Hükumet bunları biliyordu. Kendi ağızlarıyla itiraf ettiler. Ne oldu şimdi? Bu işin sonu nereye varacak? Gençlerimiz kalmadı, her gün rutin şehit haberleri. Yakında seferberlik ilan ederlerse şaşırmayın. Garibanın acısı onların umrunda değil. Sadece görümlük şehit cenazelerin de boy gösteriyorlar. Ülke yangın yeri. Allahım askerimizi, polisimizi sen koru. Sebep olanlara hesabını sen sor. Yetimin hesabını sen sor. Tüyü bitmedik yetimin hakkını sen sor. Yasaklar nereye kadar ? Tarih sizi hiç unutmayacak. Hepinizi Allaha havale ediyor. Mazlum halkımı da  Allah'a emanet ediyorum...

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir