Sevgiye atılmış para


Hayatın bize ne getireceği bilemeyiz. Manevi mutluluk isterken birde bakmışız hayat bize maddi mutluluk kapılarını açmış. Tam tersi de olabilir, maddi mutluluk beklerken bu defa da manevi mutluluk gelir bulur bizi. Tabii her durumda da anahtar bizim elimizde. Hangi kapının açılmasını istiyorsak o kapıyı açarız düşüncen neyse nasibin odur. Kötüler korkudan boyun eğerler, iyilerse sevgiden yani önce içimize sonra işimize bakmak gerekir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir hele değer görüpte değer vermeyenler hiç değildirler.

Paranın anlam ifade etmediği yerde bile para yem olarak kullanılır olmuş. Yalnızlık ve sevgisizlik çağımızın hastalığı. Bazı insanlar sosyal hayat içerisinde her şeyleri olmasına rağmen tek başınalar. Belki kendilerine güvenleri yok, belki de hep iş hayatında başarılı olmak adına yalnızlaşmışlardır. Gün gelip cep dolup kalp boş kaldığında o kalbi doldurmanın yollarını ararlar. Sosyal hayat yok, etrafta karşı cinsle iletişim kuracak ortam yok, bu durumda da paraya tamah edecek kalpler aranır. Öyle kalpler de mutlaka çıkar hayatın gerçeği bu, besledikçe de para bitene, kazığı yiyene kadar devam eder. Paraya kanıp özgürlüğünden vazgeçen kalp okyanusu bırakıp kovada ne kadar hayat sürer ki, dünya kadar paraya sahip olabilirsin ama yüreğinde sevgi yoksa hiçsin.

Akıllı erkek zeki kadın sever. En akıllı erkek hem kendisi güzel, hem de dünyasını güzelleştireni sever. Dünyasını güzelleştiren erkek bulan kadın mutlu olur ve oda dünyayı güzelleştirir. Akıllı bir kadında onu üzmeyen erkeği sever, yüzünde daima gülücük bırakan erkeği. Adamlık yada mertlik paye verilecekse insana yakışanlardır. Kadınsız bir erkeğin hayatı ve erkeksiz bir kadının hayatı çocukluğunda güvenden yoksun, gençliğinde zevkten mahrum, yaşlılıkta ise onu avutacak birinin eksikliği ile geçer. Büyük şeyler yapamasakta küçük şeyleri büyük bir sevgiyle yapabiliriz. Hisler rehberdir ve yollar böyle aşılır.

Sevgi tutkuya dönüşürse karşınızdakini kendi malınız gibi görürsünüz ve onu kaybetmemek için her türlü çılgınlığı yaparsınız. Her duygunun kendine has özelliği vardır ve bunu özel kılanda yapılan eylem tarzıdır. Aşkta parayı, emeği, sorumluluğu bir kenara bırakmak gerekir. Sürekli itilip kakılan birinin sevgi gördüğünde ne yapacağını bilememesi normal bu sevgiye yeteri kadar değer verilmediğini göstermez, bir süre ısrarla sevgi gösterilmeye devam edilsin mutlaka sevenin peşinden gidilir. Güle ulaşmak için dikenine katlanmak gerekir. Her zorun sonunda mutlaka bir mükafat vardır. Öyle bir çizgi çizerler ki adım atmaya cesaret bile edemez korkar çoğu insan. Yaşamak tedavisi olmayan bir hastalık ve hiçbir şey sonsuz değil ölünce her şey bitiyor.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir