Erteleyen Kaybeder

Zaman bile adil değil bazen.

Zamanı durdurmak değil, değiştirmek isterdim. Hayat hep seni alt etmekle uğraşır, buradan devam et demez sen etmezsen.

En güzel anlarda dursaydı keşke zaman. Hayatta bazen bir dakika durup bazı şeylerin tadını çıkartmak gerekiyor. Çünkü bazılarımız için o küçük şeyler mutluluk sebebi olabiliyor.

Ya acının tam ortasında dursaydı zaman. Hayat sınav eder sabrettirir, zaman ise alıştırır. Eririz tükeniriz, toplanır kalkarız ve yolumuza devam ederiz.

Zamanı tek bir şekilde durdurabiliriz, fotoğraflarda.

Doğduğun yer değil doyduğun yere aitsindir. Filme benzemez gerçek hayat. Yaşamak istediği yerde değil yaşamaya mecbur kaldığı yerdedir bazı insanlar. Hayat deniz kenarında kumdan kaleler yapmaksa eğer dalgaların onu yıkacağını hesaba katmamaktır yaşamak.

Hayat öyle bir şey ki, ne idare edebiliyorsun ne de iade.

Hayatımızdaki en önemli kaynaktır zaman. Hep zamansız zamanlarda geldi istediklerimiz. Akıp giden zamanı keşke bir yerlerde bulsam.

Zamanda bıktı artık benden, o kadar çok şeyi ona bıraktım ki. Zaman zamanın içinde koyboldu, ben zamanın dışında.

Zaman sadece zaman olmasa ne olacak, bir tek kendin için yaşamıyorsun, sorumlu olduğumuz insanlar var. Bugüne de şükretmek gerekiyor, gerisi gelir ama iyi, ama kötü adı sınav olur.

Güzel olan her anın kıymetini bilmeliyiz, zamanı durdurmak isteriz ama geri dönemeyiz, ancak her günü yeni bir başlangıç sayarak en güzel şekliyle yaşayabiliriz.

Zaman değirmendir, nice peygamberler, padişahlar, krallar, diktatörler, firavunlar öğüttü, sanma ki bir tek canlı sağ çıkacak. Hayat kendi hikayesini daima yazacak, ne yaparsan yap.

Herkes kusurları ile kusursuzun peşinde. Ömür bir masal gibidir, ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel yaşandığı önemlidir. İsrafın en büyüğü değmeyenlere harcanan zamandır. Hayatınızı paylaşacağınız insanları çok iyi seçin. Unutmayın ki, insanın ucuzuna denk gelen bedelini çok pahalı ödüyor.

Cefa çekmeden sefa sürülmez der atalarımız. Bu günler geçmişin, gelecek günlerde bu günlerin eseri olacaktır. İçinde alın teri, emek, sevgi, saygı vardır. Temeli sağlam olan her şeyin sonu zaferle biter. Kendini bilen her insan hamurunda sevgi olan her şeye saygı duyar, emek para ile ölçülmez, bu şiir, kitap, resim, hatta aşk bile olabilir. Her şeye doyulur ama sevgiye doyulmaz. Dünyanın ve bütün canlıların yaradılışında sevgi başta gelir. Söz ve şiirlerin de dili vardır onu duymayanlar duygusuz ve sağırdır. Derin düşünceler hüzün getirir, huzur götürür. Huzur kendinle baş edebilmektir.

Hayattan çıkarılmış en önemli ders, hayattan çıkarılacak bir dersimiz olmadığıdır.

Bazen zaman doğru biz yanlış, bazen zaman yanlış biz doğru zamanda olmayabiliyoruz. Bunu zamana yayarsak zaman hep bizden önde gidiyor.

Bazı şeyler için zaman çok geç olabiliyor.
Hayatta her şeye sahip olamıyorsun. Birazcık işleri ertelemek, hayatın dur'una basıp birazcık yavaşlamak kendimize zaman ayırmak gerekiyor.

Her şey bir döngünün devamıdır, çok kısa yaşıyorsun, ezmeden ezilmeden, kararında severek, insanlara çok fazla güvenmeden yaşayıp ölmek bizim kaçınılmaz sonumuz, keyfini çıkarın sonrası yok.

Hayatı ertelemek kaybetmektir. Erteleme, üşenme, vazgeçme. Hayattan ders çıkardığını düşünenleri dinle. Boşver her yaşın bir keyifi var, anı yaşa.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir