Her Kürt PKK'lı değildir. PKK destekçisi de değildir. Türk-Kürt böyle ayrımcılığın içinde büyümedik biz.

Şok, 47 bin PKK'lı Türkiye sınırında 
Milliyet yazarı Nihat Ali Özcan, 47 bini bulan PYD'liye, Rusya ve Batılı müttefiklerin silah, eğitim ve techizat yağdırdığını yazdı.
Cenevre'de başlaması planlanan Suriye barış görüşmelerine PYD krizi damga vurdu. ABD ve Rusya PYD'yi masaya davet etme düşüncesine Türkiye şiddetle karşı çıkıyor.
Doktora tezini PKK üzerine yapan Özcan, "PYD, PKK’nın neyi olur?" başlıklı bugünkü yazısında PYD kriziyle tanışan Türkiye'yi hangi risklerin beklediğini ele aldı.
SURİYE PKK'NIN "KÜÇÜK GÜNEY" CEPHESİ
PKK'nın partiyi 1978, orduyu 1984 ve cepheyi de 1985’de ilan ettiğini hatırlatan yazar, Suriye'nin “Küçük Güney” olarak bu cephenin alt birimlerinden birisi olarak kabul edildiğine dikkat çekti.
IŞİD TEHDİDİ VE PKK/PYD'NİN STRATEJİSİ
Örgütün Suriye'deki iç savaşa dahil olmadığını öncelikle muhalif Kürtleri ortadan kaldırdığını yazan Özcan, "Merkezi denetimi sıkı ve perde gerisinde tutarken, yerel insan malzemesinin görünürlüğünü öne koyan bir strateji izledi." diye yazdı.
Bu stratejinin IŞİD tehdidinin yükselişiyle daha da işe yaradığını belirten yazar, bu sayede Türkiye’nin “PKK, PYD’dir” itirazı kolayca kulak arkası edildiğini belirtti.
SAYILARIN 47 BİNİ BULAN PYD'LİYE SİLAH YAĞIYOR
Nihat Ali Özcan, yabancı güçlerin Suriye’de PKK’nın yükseliş hikâyesine olan ilgisine ve Türkiye'ye vereceği zararın boyutlarına dikkat çekerek yazısını tamamlıyor:
"Bu günlerde, Rusya ve müttefiklerimiz (!) sıkı çalışıyor. Sayıları 47 bini bulan PYD’liye- siz onu PKK okuyun- silah, eğitim ve teçhizat yağdırıyor. Yumuşak harp malzemelerinin bir kısmının da Türkiye üzerinden gittiği biliniyor. Askeri kapasitesi her geçen gün artan PKK’nın, Türkiye’ye siyasi ve askeri maliyetinin ne olacağını ileride göreceğiz. Gerçi bu durumda bile müttefiklerimizin “kitaba uygun ve yeni” hikâyeler uydurmaları zor olmayacaktır."
Alıntı 

Daha düne kadar bu milletin ekmeğini yiyip suyunu içenler, Esat'ın zulmünden milletimize sığınanlar şimdi bize namlu doğrultuyor. 
Yapın yapın yalnız biraz da tarihe bakın. Türk'e ihanet edenlerin akibetini görün. Ama bütün oyunlara rağmen Türkler hala dimdik ayakta, kalmaya da devam edecek.  

Her kürt PKK'lı değildir. PKK destekçisi de değildir. Türk-Kürt böyle ayrımcılığın içinde büyümedik biz, bu ayrımcılık son yıllarda olan bir şey. Bana yazarken bile garip geliyor. Ayrımcılık yapan kişiler size nasıl doğru geliyor anlayabilmiş değilim hala. Ya ben gerizekalıyım ya da siz kulaktan dolma laflara ve tanıdığınızı sanıp aslında tanımadığınız insanların gazına geliyorsunuz. Bu şekilde aslında sizi kullanıyor olmasınlar. Adımlarımızı atarken daha iyi düşünmekte fayda var. Kürt diye sınıflandırmaya başladığınız insanlar, kurtuluş savaşında cephede Türkiye Cumhuriyeti için savaşan insanlar. 
Hayatta her şeyin ve herkesin iyisi de, kötüsü de vardır. Önemli olan iyiyi kötüyü ayırt etmektir. Bu da kişilerin tamamen kendisini geliştirme şekilleri ile alakalıdır. Bir başkasının etkisinde kalan onun lafıyla hareket edenler önce kendilerini ölçüp, biçip geliştirmeliler. Bu ülke içinde yaşayan halk hiç bir zaman sınıflandırılmamış, TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI olarak geçmiştir. 
PKK gibi bir terör örgütü ile kendi halkımızdan, canımızdan (zaman içerisinde evlenmeler vs. ile zaten karışıp harmanlandık) olan Kürt vatandaşlarımızı karıştırmayalım. Aradaki farkı ayırt edelim. Edemeyen, ayrımında olmayan (olabilir bazen yetiştiği ortam etkiliyor insanları) kişiler de açsınlar akıllı 3 bin-5 bin liralık telefonlarını tarihe baksın, okusun, üşeniyorsa ki çok öyle insan videosunu, videolarını seyretsin, resimlere baksın. Teknoloji tembel ve üşengeçleri de düşünmüş. TÜRK-KÜRT sırt sırta savaşarak bu ülkeyi düşmandan ayıklamışlardır. Hem de kaç ülke ve sayısız düşman askeri karşısında.
HER KÜRT PKK'LI DEĞİLDİR.

Ağacı çek köküne bak demişler. Kısa zaman sonra PYD Türkiye'yi tehdit eder ve sınırdan sızmayla ikinci bir PKK dönemi yaşarız. Avrupa, ABD ve Rusya'nın amaçları bu.
AB, NATO hep sırtımızı sıvazlayıp, bizi cepheden cepheye sürüklüyor.
47.000 PYD, PKK'nın küçük güney cephesi. Türkiye'deki PKK militanları sadece yem. Asıl birlik kollara ayrılmış durumda sınır dışında hemde eğitimli. Bu teröristler kürdistan için hazırlanıyor. Biz daha teröristlerle karşılaşmadık. Unutmayın ABD, İngiltere, İsrail, Almanya, Fransa vb. bunun için bu kadar sessiz asıl hamle önümüzde.
Daha düne kadar Kobine saldıran İŞİD, karşı koymaya çalışan PYD'ye Barzani Peşmerge'yi yardım olarak göndermiştir ve Türkiye'den geçmesi için Peşmerge'ye izin verilmiştir. Şimdi PYD ne oldular da PKK'lı oldular veya PKK = PYD olduğu yeni anlaşıldı.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir