Holding Cumhuriyeti değil, TÜRKİYE CUMHURİYETİ burası.

Turizmcilerden Cumhurbaşkanı'nın çağrısına yanıt geldi: Tarkan tanıtım yapsın.
TÜRKİYE Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkan Yardımcısı, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Uğurlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yurtdışına tatile gitmeyin, tatilinizi yurtiçinde yapın” çağrısına ilginç bir öneri ile destek verdi. Türk vatandaşlarının yurtdışına çıkışlarının zorlaştırılması gerektiğini savunan Uğurlu, bu konuda hükümetin radikal kararlar almasını beklediklerini söyledi.
VERGİ YÜKÜ GETİRİLSİN
“Yaptırım olmazsa iç turizm pazarı canlanmaz” diyen Uğurlu, “Tatilcinin iç pazara yönlendirilmesi için bir takım yasaklar, vergi yükleri konulmalı. Yoksa tatilci kimseyi dinlemez alır bavulunu yurt dışına gider. Rusya bunu yapıyor. Hatta İran da bile var. Vize zorluğu ve yurtdışına çıkış harçlarının artırılması tatilciyi otomatikman iç pazara çevirir. Yaptırım olmadan, tedbir almadan bu iş olmaz. Biz bu tür tedbirleri acilen bekliyoruz” dedi.
TARKAN ÇAĞRI YAPSIN
İç pazarın canlandırılmasında reklam çalışmalarının da etkili olacağını belirten Uğurlu, “İç pazarın canlanması için Türkiye’de sevilen sanatçıları değerlendirebiliriz. Mesela Tarkan çıksa, “Ben tatilimi bu sene Türkiye’de yapıyorum” dese süper olmaz mı? Bu tür isimlerin yorumları, önerileri dikkat çeker. Tatilci bu tür şeylerden etkilenir. O zaman bavulunu alıp yurtdışına kaçmaz. Bunların bir an önce planlanması gerekiyor” diye konuştu.
BAKANLA GÖRÜŞÜYORUZ
Bu fikirleri hükümetin üst düzey yetkililerine aktardıklarını vurgulayan Uğurlu, şöyle dedi: “Turizmcilerin ciddi kredi borçları var. Eğer sezon bu şekilde giderse birçok sektör bu durumdan etkilenecek. Biz bunu her ortamda anlatıyoruz. G-20 Liderler Zirvesi programında üst düzey isimlerle çok sıcak ilişkiler kurduk. Sayın Kültür ve Turizm Bakanı ile sürekli diyalog halindeyiz. Yeni fikirlerimizi de her ortamda paylaşıyoruz. Reklam ve yaptırım konularını da kendisiyle paylaşacağız.”
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) Genel Mali Kurulu’nda yaptığı konuşmasında ‘Yurt dışına tatile gitmeyin’ şeklinde seslenerek, bütün turizm faaliyetlerinin yurt içinde yapılması çağrısında da bulunarak, “Moralli olun ve göreceksiniz istikbal bizimdir, hiç endişeniz olmasın. Turizm gelirlerindeki düşüş daha ziyade küresel ekonomiyle ilgili görünüyor. Bunu da en kısa sürede telafi edeceğimize inanıyorum” demişti.
Alıntı

Bizim millet inadına yurt dışına gider :) 
Benim yurt dışı çıkışıma, çıkışımı zorlaştırmaya, karışmaya hiç ama hiç kimsenin hakkın yok. Bu çok pervasızca bir öneri ve açıklama. (Bir laf vardır; (TÜRKİYE Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkan Yardımcısı Sayın Cemil Uğurlu) Önemli bir konumda, sizin bir üstünüz var ve siz öne sürülüyorsanız kahramanlık yapmayın. Çünkü mutlaka olaya çözüm değil, suçlu aranıyordur. Bunu bilecek kadar yaşamışlığınız vardır. Ama yapacak bir şey yok. Yıllarca aynı hataya ben de düştüm. Düşmeseydik keşke. Eleştirme ve yazılar sizin sözleriniz üzerine olacak :( ))
İndirim vs. önerileceğine yurt dışını zamlandırın deniyor bu bir çözüm mü?
Türk misafire kota koyan, yabancılara oranla yüksek ücret alan, hor gördüğü vatandaşı can simidi olarak gören ve kriz geçtiği anda sırt çevirecek olan turizmcilerdir.  Bunu insanlarımız bilmiyorlar mı sanıyorsunuz? Demek ki, hiç ast personel olarak çalışmamışsınız. Benim dayım olmadığı için çoooookkkkk ast olarak çalıştım. Ast olarak çalıştığım zamanlar da TÜRK TURİSTİN en büyük sıkıntısının bu olduğunu ve bunu da hep dile getirdiğini gördüm. En yüksek ÜS'ünden, AST'ına kadar. O yüzden boşa konuşuyorsunuz. Küstürdünüz yerli turisti. Turizm bitti bu sezon bir şey beklemeyin. Düzelmesi de zaman alacak. Ortada bir yanlış varsa yapılacak iş yanlışı düzeltmektir. Yanlışı düzeltmek için kimseyi kullanmaya gerek yok. Yıllarca yerli turisti adam yerine koyma fahiş fiyattan satış yap. Bütün turistleri kaybedince aman vergi yükü koyalım.
Rusya bunu yapıyor derken??? :) ve İran bunu yapıyor derken??? :)
Bu beyefendi nasıl TYD BAŞKAN YARDIMCISI olmuş, merak etmemek elde değil. Havadan karadan ah dayı ah.
Bulamadık 25 yıllık Turizm geçmişine bu kadar eğitime başkan olacak bir yer. :( :(
Türkiye sınırlarında değil, adını bilmediğimiz sınırlar içinde yaşayan, bulunduğu yerin anlamını ve ne yapıp, ne konuşmasını gerektiğini bilmeyenler olduğu sürece, savaşa da gireriz, mültecileri de barındırırız, turizmi de batırırız.
Türk vatandaşı dediği kişi taksitle tatil alıyor zaten. Lütfen Türkiye asgari ücret ve maaş çizelgesine bir daha ve bir daha bakılsın. Holding Cumhuriyeti değil, TÜRKİYE CUMHURİYETİ burası.
Demeçler verilmeden önce araştırılmalı, hiç değilse bir tane doğru cümle kurabilmek için. Maaş ve mevkii'yi hak edebilmek için. Çocuğa yasak koyuyor cııısss yurt dışında öcüler var :)
1300 TL çok göründü galiba, alın şu kadar vergiyi yurt dışında tatil yapmasın :)
Evini en az iki kişi çalışarak borçlu, harçlı geçindiren insanlardan bahsediyoruz burada. DİKKAT ve yine DİKKAT.
AB'ye girme nedenlerimizden birisi Avrupa Ülkelerine giriş vizelerinin kaldırılacağı yönündeydi. Sanki hatırlatmakta fayda varmış gibi geldi bana.
Sevgili vatandaşımız da sevinmişlerdi hatta. (ben hala hayretler içinde bakıyorum bu kadar mı diyerek) Sanki yurt dışına çıkamamasının sebebi giriş vergisi gibiymiş gibi. Paran yetmiyor, illa bunu duyacak, kendine itiraf edemiyor insanımız.
Parası olan dışında kimse yurt dışına çıkamaz, yurt içinde de tatil yapamaz. Rahat olun ve konuşmuş olmak için konuşmayın.
Vergi alınacaksa da Holding vs. gibi büyük kuruluşlardan olabilir. Ama kimse elalemin vergisini çekmek zorunda değil, bunu hatırlatmak da fayda var.

Ve yine hatırlatmak da fayda var, serbest ticarete aykırı bir şekilde vatandaşı zorla vergi vermek için mahkum etmeye kimsenin hakkı yok.
Ayrıca (ağzı olan konuşuyor, kalem tutan yazıyor, ya sabır) yıllarca Türk turistleri beğenmeyip Rus, Alman vs. gelsin diye uğraşıyoruz değil mi? Turizmciler. Şimdi zorla mı Türk misafir ağırlayacaklar/ağırlayacağız. 
Nasıl bir zihniyet bu, sanki millet tatile sadece deniz ve güneş için gidiyor. Kültür diye bir kavramdan haberiniz var mı? Tatil sadece ye, iç, seviş, yat, kalk değildir.
BU KONUŞMAYI YAPAN VE YAPMASIN DA KATKI DA BULUNANLAR, BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
Yıllarca İsrail'lilere hizmet edip sonrasın da korkutup kaçırttık (bir kayıp değil bu bir kazançtır. Pislik insanlar her yönden. Eleştirmek için değil, tarafsız yazıyorum. Ama İsraillilerin ve Arapların varlığı Turizmci için (artık tüm dünya için gerçi) tek kelime ile özetlenebilir. VARLIĞI ZARAR). Alman, İngiliz, Rus vs. yöneldik. Taksi 10 tur attırır, esnaf 10 katı fiyat verir, oteller HD. hizmeti içindeki hizmeti verir (Ne demek istediğimi küçüğünden büyüğüne tüm turizm camiası bilir ve anlamıştır) ondan sonra Tarkan Türk milletini davet etsin. YANLIŞ SEÇİM. Tarkan en çok sevildiği Rusya da bile küçük diskolarda sahne alıyor. (kural; KONUŞMADAN, YAZMADAN ÖNCE ARAŞTIR VE ÖĞREN!!! KARŞIT GÖRÜŞ GELDİĞİ ZAMAN SAVUNMA YAPABİLMEK İÇİN BİLGİN VE DONANIMIN OLSUN!!!)

Otelciler, politik hataları vatandaşlara kazık atarak mı çözeceksiniz? Yabancıya 5 yıldızlı odalar 50 dolar civarı, Türklere 150 dolardan başlayan fiyatlarla :(
Ondan sonra yasak koyduracaksınız veya vergi uygulatacaksınız bu durum doğru mu? Adil mi? Türklere ikinci sınıf misafir muamelesi yapan turizimciler o kırdığınız, üzdüğünüz Türk turistler için devletten onların tatil alternatifi olan yurt dışı çıkışlarına engel olmasını istiyorsunuz.
Önce oturup düşünün ve Türk turiste kendinizi af ettirin. Ama hala hata üzerine hata yapıyor devletten yaptırım bekliyorsunuz. Devlet tesislerinizi yaparken gerekli yardımı yaptı. Beğenmediğiniz Türk halkının vergileriyle. Ne güzel öneri. Yabancı turist yoğunken yerli turiste fiyatları uçurt, sıkıştın mı yerli turistin yurtdışına çıkışını zorlaştırın önerisi yap.
Gerçekten ve hakikaten (turizmin içinde veya dışında olan halktan birisi olarak ve tamamen objektif olarak söylüyorum) utanmaz bir öneri ve teklif.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir