Yeni Türkiye bu mudur??? Ülkenin geldiği hale bak! Yazık!

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde sokağa çıkma yasağı.
ŞIRNAK Valiliği, İdil ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde bugün saat 23.00’ten başlayarak ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. İlçeden ayrılmaya başlayan vatandaşlar yollarda uzun araç kuyrukları oluşturdu.
Şırnak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "16.02.2016 Salı günü saat 23.00’ten itibaren, İlimiz İdil İlçe merkezinde ve Dirsekli Köyü’nde, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.
Valilik tarafından İdil İlçesi için beklenen sokağa çıkma yasağı ile ilgili karar açıklanırken, bugün sabah saatlerindin İdil ile Mardin’in Midyat İlçesi karayolunda askeri araçların geçişi sırasında PKK’lı teröristler önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi.
Güvenlik güçleri patlamayı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.
AİLELERİN AYRILMALARI SÜRÜYOR
Sokağa çıkma yasağının uygulanacağının açıklamasının ardından, ilçede kalan ailelerden bazılarının yanlarına alabildikleri eşyalarla evlerinden ayrıldıkları görüldü. Sokağa çıkma yasağı söylentileri nedeniyle ilçe nüfusunun yaklaşık yüzde 90’ı daha önce kentten ayrılmıştı.
İdil’e bu sabah saatlerinden itibaren askeri sevkiyatlarda sürüyor. Cizre İlçesi ile Mardin yönünden gelen asker konvoylar ilçenin stratejik alanlarına konuşlandırılıyor.
Alıntı

Suriye'den ne farkı var?
Suriyeli olsalardı hemen kamplar kurulur yemekler verilirdi. Fark bu. Kendi halkına düşman bir yönetim.
Bu yakılan okullarda eğitim var mı? Yoksa askerlerin karargah haline getirdiği okul binaları mı?
Devlet zamanında önlem almadığı için vatandaşlarımız bu durumdalar. Devletin görevi vatandaşını korumaktır. Koruyamadığı için şimdi bu insanlara devletin bakması gerekiyor.
Vatandaşını korumak yerine çıkarları için silah çektiren bir devlet karşısındayız. Görevlerini yapmadıkları için vatandaş mağdur olmuştur. Şimdi devlet bu vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak zorundadır.
Ayrıca terör yapılanmasına müsaade eden devlet görevlilerinin bulunup, en küçüğünden, en büyüğüne kadar cezalandırılması gerekir. Fikrimce ellerine silah verilip, açtıkları belaların karşılığı olarak terör örgütüne karşı ordu da savaşması gerekmektedir.
İktidar sayesinde şehirlere örgütlenip yerleşen PKK'nın kesinlikle sökülüp atılması gerekiyor. Orada yaşayan halkın durumu içler acısı. Düşünün eviniz, barkımız harabeye çevriliyor.  Birikimleriniz gözlerinizin önünde yıkılıyor. Belki bir çok şeyden fedakarlık ettiniz ev, bark sahibi olmak için. Karşılığı peki? Elin mikrop ağacı gelip yıksın, yaksın, kırsın, döksün diye. Evladınız, eşiniz, ananız, babanız öldürülüyor. Bir sürü gencecik vatan evladı da gözlerinizin önünde şehit ediliyor. Peki niye, Devlet Nerede O Arada?
CENGİZ HOLDINGİN YASAL OLMAYAN MADEN AÇMAYA ÇALIŞMA İŞLERİ İÇİN HALKA SİLAH ÇEKMEKLE MEŞGUL.
Terörü destekleyen vatan hainlerine,
TEK CEZA YETER. HİÇ BİR ŞEYE GEREK YOK BAŞKA.
VER ELİNE SİLAHI, YOLLA CEPHEYE TERÖRİSTLERİN KARŞISINA AMA YANLARINA GÜVENİLİR, SATIŞ YAPMAYACAK ASKER VER Kİ TERÖRİSTLERİN TARAFINA GEÇİP, KENDİ ASKERİMİZİ UYURKEN VEYA SIRTINDAN VURARAK ÖLDÜRMESİN. 

Tuzaklamaları yaptılar, bombaları döşediler. Olan ilçede kalan gariban vatandaşla, güvenlik kuvvetlerine olacak. Önceden duyuruyla operasyon mu olur? Bu nasıl terör temizliği, alan temizliği yapacağız ölen ölecek desenize açıkça.
Belki ilçeyi terk edenlerin içinde gerçek teröristler var. Nasıl bilebiliriz???
Önemli soru aslında bilmek için kime güvenebiliriz???
Bazen inanamıyorum bu olanlara. Empati kuruyorum ama yine de göz göre göre...
Empati zor bir şey. Yüreği pislik, kin, nefret dolu insanların beceremeyeceği bir şey. O yüzden, anlamaya çalışmasınlar. Yormasınlar kendilerini. Aynı yolda devam etsinler hayatlarına. Ama yakındır pisliğin boylarını aşma zamanı unutmasınlar. Aptal insanlar alt ettiğini sanır. Gurur duyar kendisiyle.
Zeki insanlar salla geç derler, affeder görünürler. Asla asla ve asla unutmazlar, vakti zamanı... bilmem anlatabildim mi???
Kendi ülkemizdeki ilçelere giremiyoruz. Suriye iç savaşına müdahil olmaya çalışıyoruz. Fırat'ın batısı doğusu derken, kendimizin doğusunda can ve mal güvenliğimiz yok. Bir an önce Suriye'nin iç işlerine karışmayı bırakıp kendi ülkemizin iç güvenliğini sağlamalıyız.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta