Büyük Ortadoğu Projesi!


Suriyeli Kürtler federal sistemi onayladı!
Suriye'nin kuzeyinde Suriyeli Kürtlerin kontrolündeki üç bölge; Ankara, Şam ve Washington'ın aksi yöndeki uyarılarına rağmen "federal sistemin" kurulmasını onayladı. Federal sistemin kurulması için Suriye'nin kuzeyindeki Rimelan kasabasında dün bir konferans toplanmıştı. Konferansta bugün yapılan oylamada, Türkiye sınırı boyunca yer alan Cezire, Kobani ve Afrin bölgelerinin "federal sistem" altında birleştirilmesine onay verildi. Savaşın başlamasından bir yıl sonra Suriye ordusunun çekilmesinin ardından, Rojava adı verilen Suriye’nin kuzeyi, Kürtlerin yönetiminde fiili özerk bir bölge oldu. Demokratik Birlik Partisi (PYD), 2014’te Rojava’daki üç kantonda, Afrin, Kobani ve Cezire’de ‘Demokratik Özerk Yönetim’ ilan etti. Suriyeli Kürtler, Irak sınırından Fırat Nehri’ne kadar 400 km’lik bir alanı kontrol ediyor. Oylamanın ardından Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Suriye'de belli bir kesimin etnik kökene bağlı olarak tek taraflı şekilde atım atamayacağını, ülkenin geleceğine halkın birlikte karar vermesi gerektiğini söyledi.Türk yetkili, Suriye'de federal bir yapı oluşturulması için bazı adımların atılmakta olduğunu belirterek, "Bu konuda Türkiye'nin tutumu tamamen net ve açık. Kim olursa olsun Suriye'nin içinde hiç kimsenin oldu bittiyle yeni yapılar kurmasını, Suriye'ye yön çizmesini istemiyoruz" dedi. Rusya'nın belli ölçüde çekilmesi orada iklimi yumuşatabilir. Suriye halkı geleceğine karar vermeli. Tek taraflı her türlü girişim Suriye'nin bütünlüğüne zarar verir." Suriye hükümeti de gelişmenin yasal veya siyasi bir etkisi olmadığını belirtti.
Alıntı

Suriye'deki plan zaten bu değil miydi?
ABD, Rusya onaylamadan hiçbir şey yapamazlar. Belli ki onay alınmış. Bir de İsrail askeri üs kurar. Cuk diye oturur planlar yerine. Rusya ve ABD elleriyle kurdular. İsrail'in verdiği görevi yerine getiren Rusya işini bitirdi ve gitti. İşte bu kadar basit.
İsrail'in gelecekteki topraklarına bekçi olun bakalım. Günü geldiğin de, İsrail sizden o toprakları nasıl alacağını çoktan planlamıştır. Zahmetsizce vadedilmiş topraklar hedefine adım adım ilerliyor. Müslümanlar sayesinde. Konuya geniş açıdan ve büyük haritadan bakın! Adım adım Büyük Ortadoğu!
Ne kadar Avrupa Ülkesi varsa Teröristlerin yeni yuvasını DEVLET olarak tanır. Yıllardır var olan KIBRIS'I kimse DEVLET olarak tanımadı ama.
ABD tanımıyor görünse bile! Ortadoğu'da bir Kürt devletine işine geldiği için sıcak bakıyor. Alışılmış ABD oyunu, yokum ama gizliden destek. ABD=İsrail bölgeyi kontrol etmek istiyor. Bunun Türkiye ile olmayacağını anladılar. Diğer ülkeler ile de olmuyor. Bu işi yapacak fakir bir ülke lazım dı! Büyük oyun oynandı ama Türkiye'den beklediklerini alamadılar. Oyun bozuldu. Temizlenen İlçeler o amaçla hazırlanmıştı. Silopi, İdil, Cizre, Nusaybin... Birleştirmek istediler! Türkiye uyduruk bir orduya sahip değil. Oluşuma askerimiz, polisimiz izin vermedi. Sonraki adım Irak'taki yapıyla bütünleşme. Daha sonra da Güneydoğuyu karıştırıp bu yapıya eklemeye çalışacaklar. Uyanık olmak gerekiyor...
Esad rejimi PKK'yı Türkiye'ye karşı her zaman destekledi. Kürtlere ise kimlik bile vermedi. Kurmakla iş bitmiyor? Nasıl ayakta kalacaklarını hesaba kattılar mı acaba? Kurduğunuz devleti siyaseten yaşatmak en zor olanıdır.
Devlet PYD'ye müdahale etmeli ki, teröristler elini, kolunu sallayarak ülkemize gelmesinler. Esattan kaçan Suriyeliler yeni ülkelerine yanlarına ülkemizi beğenmeyen Kürtleri de alarak gitsinler.

Buna Esad karşı, biz karşıyız! Neden Esad'la kavga ediyoruz? Esad düşmanlığı ile milyonlarca mültecimiz oldu! Bu hale hangi devletler getirdi? Suriye'de iç savaş neden çıkarıldı? Her türlü desteği söz de Esad'la, İŞİD'le çatışıyormuş gibi kimler verdi? Türkiye'nin katkıları ile Suriye'de Irak'tan sonra ikinci özerk Kürt yönetimi kuruldu. Sıradaki hedef ülkemiz olabilir mi?
ESAD'ı deviremediniz! Fakat sayeniz de oluşan Otorite Boşluğundan Suriye'de Kürdistan kuruldu! Tebrikler! Stratejik derinlik sayesin de, Kürt Devleti Komşunuz Oldu.
Bizim için önemli olan Şam'da emevi camiin de namaz kılmak :(

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir