Hep psikolojik baskı bunlar! Hep mi aldanır insan?


Ülkemizin gerçeklerinden bir tanesi de araştırmadan inanmak, bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmak. Çoğunluk ne yapıyorsa ona uymak. Yani sürü Psikolojisi. Bundan kaybetmiyormuyuz zaten?

Memlekette Dönen Garipliklerin Haddi hesabı yok. Facebook'ta Dönen Garipliğin de Telaşesi Sardı Bizleri/Hepimizi.
Bu nedir ki?
Bir araştırayım dedim. Çıkan sonuçlar.
Her gün yazık insanlara. Kafa dağıtmak için giriyor insanlar. Zulüm oldu neredeyse artık. Bende paylaşım yaptım. Benim paylaşımım hesabım kopyalanıp üzerinden işlem yapılırsa mesuliyet almama yönünde idi.
Bunu da fark ederseniz Facebook'a bildiriyorsunuz, onlar gerekli incelemeler yapıp hesabı kapatıyor ve kanuni işleme tabi tutuyor. Sonuçta IP adresi mevcut.
Her şekil de ispatlanabilir. Yani bu da gereksiz bir paylaşımmış.
Artık bu tarz şeyleri paylaşmayın. Sadece psikolojik baskı yapılıyor.
Yani facebook vs. kullanmayın. Paylaşma yapmayın, ot olun, yaşamayın, bilinçli olmayın, korkun vssss. demek istiyorlar.
Araştırmadan, sormadan kopyala yapıştır toplumu olduk.
Her gördüğümüze inanmayalım.

Facebook bir PC yazılımıdır. Bunu kurabilmek için kurulum şartlarını kabul etmeniz gerekir, yoksa kuramazsınız. Facebook kurucusu herkese tazminat ödemek için bu yazılımı icat etmedi.
ABD yasalarına karşı nasıl hakkınızı savunacaksınız. Zaten mevcut sahte olduğunu bildiğiniz bir hesabı facebooka bildirebiliyorsunuz.
Devlet bile geçen seneler de bazı bilgilerin TWİTTER, YOUTUBE ve FACEBOOK'tan silinmesi için çok uğraştı ama başarılı olamadı.
O yüzden internet erişim hızını düşürüp, DNS ayarlarını değiştirdi ve tüm Türkiye çalkalandı.

HÜLYA ÇAKICI

NOT: SİZE FACEBOOK HİZMETLERİ, KULLANIMI, KURALLARI, YASALARI VS. İÇEREN HER BİLGİYİ AŞAĞI DA VERİYORUM. OKUYUN VE RAHAT RAHAT KULLANIN.
SEVGİLER, SAYGILAR HEPİNİZE.

FACEBOOK HİZMETLERİ NELERDİR?
Facebook, iletişim ve reklam platformlarının dahil olduğu geniş kapsamlı ürün ve hizmetler sunar. Bu ürün ve hizmetlerin büyük bölümü, Facebook deneyiminizin bir parçasıdır. Facebook mobil uygulaması, Messenger ve Paper bunlardan bazılarıdır. Slingshot, Rooms, Internet.org uygulaması gibi diğer hizmetler ise daha bağımsız deneyimler sunar (ör. hizmete Facebook hesabınızı kullanarak kaydolmanız veya giriş yapmanız zorunlu tutulmayabilir). Sayfa Yöneticisi, Hedef Kitle İstatistikleri gibi hizmetler ise reklamverenler gibi iş ortaklarımıza sunduğumuz ürünlerdir. Bu Hizmetlerin tümü, bilgilerinizi nasıl topladığımızın, kullandığımızın ve paylaştığımızın açıklandığı Veri İlkemiz kapsamındadır. Bazı ürün ve hizmetler için ek koşullar da geçerli olabilir. Böyle bir durumda, ilgili hizmet üzerinden gerekli bilgilendirmeyi yaparız.
Bazı durumlarda, sunduğumuz ürün ve hizmetlerin kendilerine özel gizlilik ilkeleri ve koşulları olduğunu lütfen unutmayın.
Şirketlerimizin de kendilerine özel hizmetleri, koşulları ve ilkeleri mevcuttur. Şirketlerimizin listesini ve her birinin ilkelerinin yer aldığı bağlantıları görebilirsiniz.
FACEBOOK UYGULAMASI NEDEN ANDROİD CİHAZIMDAKİ ÖZELLİKLERE ERİŞİM İZNİ İSTİYOR?
Android cihazınıza Facebook uygulamasını yüklediğinizde, telefonunuzda veya tabletinizde Facebook'un Android cihazınızdaki bilgilere erişmek veya Android cihazınızın özelliklerini kullanmak için izin istediğini belirten bir bildirim görmeniz gerekir. Android cihazlarda çalışabilmeleri için uygulamaların neredeyse tümü bazı izinlerine ihtiyaç duyar. Biz de bu izinleri uygulamadaki özellikleri kullanmak için kullanırız. Android'in izinlerin adlandırılma biçimini kontrol ettiğini ve adlandırılma biçimlerinin Facebook uygulamasının bu izinleri kullanma biçimini her zaman yansıtmadığını unutmayın.
Bu izinlerden bazılarının ürkütücü görünebileceğini farkında olduğumuz için, bunları nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi vermek isteriz. Aşağıda, Facebook uygulaması için istediğimiz izinlerden bazılarını ve bunları kullanma biçimimizin örneklerini görebilirsiniz. Bu listenin istediğimiz tüm Android izinlerini veya bu izinleri kullanma biçimlerimizin tamamını içermediğini unutmayın. Facebook uygulamasını zaten yüklediyseniz, uygulamanın kullandığını izinlerin listesini telefonunuzun Uygulama Yöneticisinde veya Play Store'a gidip İzinler kısmında Detayları Gör'e tıklayarak görebilirsiniz.
YASAL TALEPLERİ NASIL YERİNE GETİRİR VEYA ZARARI NASIL ÖNLERİZ?
Kanunların bunu yapmamızı gerektirdiğine iyi niyet çerçevesinde inanmamız durumunda, yasal bir talebi (arama izni, mahkeme emri veya mahkeme celbi gibi) yerine getirmek için bilgilerinize erişebilir, onları saklayabilir ve paylaşabiliriz. Buna, yargı yetkisindeki yasalar uyarınca talebin yerine getirilmesinin gerekli olduğunu, söz konusu gerekliliğin bu yargı kapsamı dahilindeki kullanıcılar için geçerli olduğunu ve uluslararası kabul edilmiş standartlarla tutarlı olduğunu iyi niyet çerçevesinde düşünmemiz durumunda, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki mahkemelerden gelen yasal talepler de dahil olabilir. Ayrıca, dolandırıcılık ve yasa dışı başka bir faaliyeti saptamak, önlemek ve çözümlemek; soruşturmaların bir parçası olduğu durumlar da dahil kendimizi, sizi ve diğerlerini korumak veya ölüm veya muhtemel fiziksel yaralanmaları önlemek için gerekli olduğunu iyi niyet çerçevesinde düşündüğümüz durumlarda da bilgiye erişebilir, saklayabilir ve paylaşabiliriz.
ALINTI

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta