Önce boz. Sonra eskiye dön! Yeni diye yuttur :)


ÖSYM'den YGS açıklaması!
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 13 Mart'ta yapılacak 2016-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorularının tamamının, kurumun internet sitesinden kamuoyunun bilgisine sunulmasını kararlaştırdı.
Merkez yetkililerinden alınan bilgiye göre, ÖSYM Yönetim Kurulu, 13 Mart 2016'da yapılacak YGS'deki soruların tamamının "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, ÖSYM'nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulmasına karar verdi.
Alıntı

Bu sınav sistemi bir kaç saatlik zaman içerisinde kişinin geleceğini belirliyor :(  Ne olacağına karar veren çağ dışı bir sistem. Kişilere ikinci bir şans tanımıyor.
Üniversite okumak sınavsız olmalı. Okul başarı puanı, becerisi, isteği, algılama gücü vs. Zaten bu zamana kadar neyde, ne kadar başarılı olacağını ve ne yapmak istediğinin ayrımına varıyor insanlar.
2016 Türkiye'sinde bir kamu kurumunun mahkeme kararına uyması tarihi bir olay oldu ya. Söyleyecek sözü olan?
Mahkeme zaten açıklayacaksın diye kararını açıklamıştı. ÖSYM lütfetmiş de açıklayacakmış.
Sınav yapıp sonrasında da soruları ve cevaplarını yayınlamamak? Her türlü anormallikler ve tuhaflıklar gibi son yıllar da yapılmaya başlandı. Bir gizlilik işine girdiler. Millet hayırdır inşallah demeye başladı. Bu ve sınav  sonuçları konusunda şeffaf olmamaları da beraberin de akıllara sorular getirdi haliyle.
Öğrencilerin en doğal hakları!
Yeni bir çalışma değil. Danıştayın çok önceden verdiği karar var. Tüm sorular yayınlanacak diye.
Önce boz. Sonra eskiye dön! Yeni diye yuttur :)

Eskiden ÖSYM'de geçmiş yıllara ait soruların hepsi açıktı. Akp iktidara geldiğinde bu erişimi kapattılar. Şimdi eskiye dönünce çok önemli bir hizmet yapmış mı oluyorlar anlamadım.
Soruları çalmaya ve yanlış soru sayısı devasa artana kadar. O zaman saklamaya karar verdiler. Yönetim tarafından amaçlı olarak kaldırılan ama sonrasın da işlerine gelmeyince yeniden yürürlüğe giren bir uygulama.
Yerleştirecek kimse kalmadı herhalde ki normal uygulamaya döndüler. Üniversiteyi kazansan da, bitirsen de bir faydası yok. İş yok sonuçta.
Ne olursa olsun bazıları yine tam Puan alacaklardır.

Ulaşım kartı bile yasaklanmış? Kağıt para yasak? Bozuk para yasak? Emanet yeri yok? Sınava girecekler ışınlansın o zaman sınav yerine.

Ülkenin tüm kurum ve kuruluşların içerisinde bir tane değer ve itibar aşınmasına uğramayan var mı?
Yıllar önce ÖSYM sınavı sonrasında, sadece bir okul da, bir tane soru kitapçığının çalındığı iddiası ile sınav iptal edilmiş ve yeniden yapılmıştı. (Ben de girmiştim iki kere :( )
Şimdi ise?
Resmi açıklama da 350 kişinin kopya çektiği söylendi. Gerçek sayının ne olduğunu bilen yok.
DİNDARlarımız bunu kul hakkı görmedi. Herkesin sineye çekmesi istenildi. Herkes de sineye çekti.
Sonra da ne oluyor bu topluma diyoruz. Ortada değil mi? Ne olduğu?
Herkesin yaptığı yanına kalıyor.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir