03 Aralık 2016 Tarihinde Yapılacak İşyeri Hekimliği, İş Güvenliği Uzmanlığı Ve Diğer Sağlık Personeli Sınavları


03 Aralık 2016 Tarihinde Yapılacak İşyeri Hekimliği, İş Güvenliği Uzmanlığı Ve Diğer Sağlık Personeli Sınavları

Bilindiği üzere; işyeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları ve diğer sağlık personellerinin eğitim, sınav ve belgelendirilme işlemleri, ilgili mevzuat kapsamında yürütülmektedir.
Bu itibarla; 03 ARALIK 2016 (Cumartesi) günü yapılacak merkezi sınavla ilgili açıklama aşağıda belirtilmiş olup, adayların bu takvime göre hareket etmeleri önem arz etmektedir.

1- Yapılacak sınavla ilgili “Sınav Uygulama Duyuru Metni” daha sonra  www.isggm.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

2- 2016-İSG ARALIK DÖNEMİ sınavına; Genel Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş Eğitim Kurumlarından eğitim alarak ilk defa katılacak olan İşyeri Hekimi, İş Güvenliği Uzmanı adayları için Eğitim Kurumlarının program girişlerini en geç 19 AĞUSTOS 2016 tarihinde saat 23:59’a kadar hatasız bir şekilde yapmaları gerekmektedir.
Anılan sınava ilk defa katılacak olan İşyeri Hekimi, İş Güvenliği Uzmanı adaylarının eğitimlerinin tüm unsurlarının (uzaktan eğitim, örgün eğitim ve uygulamalı eğitim dâhil) en geç 26 EYLÜL 2016 tarihine kadar Genel Müdürlüğe bildirilmiş, tamamlanmış ve ilgili taraflarca onaylanmış olması gerekmektedir.
Uygulamalı eğitimlerde öncelikle adayın staj yapacağı işyeri, eğitim kurumu yetkilisi tarafından İSG-KATİP üzerinden Genel Müdürlüğe bildirilecek ve bu bildirim staj yapılan işyerinin e-bildirge kullanıcısı ve işyeri ile sözleşmesi devam eden ilgili işyeri hekimi/iş güvenliği uzmanı tarafından onaylanacaktır. Eğitimlerini en geç 26 EYLÜL 2016 tarihine kadar tamamlamayarak gerekli onaylarını almayan adaylar 03 ARALIK 2016 tarihinde yapılacak sınava katılamayacaklardır.

3- 2016-İSG ARALIK DÖNEMİ sınavına; Genel Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş Eğitim Kurumlarından eğitim alarak ilk defa katılacak olan Diğer Sağlık Personeli adayları için Eğitim Kurumlarının program girişlerini en geç 7 EYLÜL 2016 tarihinde saat 23:59’a kadar hatasız bir şekilde yapmaları gerekmektedir.
Anılan sınava ilk defa katılacak olan Diğer Sağlık Personeli adaylarının eğitimlerinin (uzaktan eğitim ve örgün eğitim dâhil) en geç 26 EYLÜL 2016 tarihine kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.

4- 2016-İSG ARALIK DÖNEMİ sınavına, ilgili Yönetmeliğin 8/(1)-b maddesinde belirtilen İş sağlığı veya iş sağlığı ve güvenliği bilim uzmanı unvanına sahip olan hekimler doğrudan katılabileceklerdir. Bu durumdaki adayların,  T.C. Kimlik Numarasını içeren ıslak imzalı dilekçe ekinde; onaylı lisans diploması örneği, onaylı bilim uzmanlığı belgesi ile İSGGM’ye başvuru yapmaları gerekmektedir. Söz konusu hakka sahip kişilerin ilgili evrakları en geç 26 EYLÜL 2016 tarihi mesai bitimine kadar İSGGM’ye ulaştırmamaları halinde 03 ARALIK 2016 tarihinde yapılacak sınava katılamayacaklardır. Genel Müdürlüğümüz tarafından incelenen belgelerin uygun görülmesi halinde adayların bilgileri 03 ARALIK 2016 tarihinde yapılacak sınava girmeleri için ÖSYM’ye bildirilecektir.  Adayların başvuru yaparken kullanmaları amacıyla hazırlanan dilekçe örneği için tıklayınız.

5- 2016-İSG ARALIK DÖNEMİ  B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına, ilgili Yönetmeliğin 8/(1)-b-2 maddesinde belirtilen iş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği programında yüksek lisans yapmış mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanlar doğrudan katılabileceklerdir. Bu maddede belirtilen adaylardan söz konusu sınava ilk defa müracaat edeceklerin;  T.C. Kimlik Numarasını içeren ıslak imzalı dilekçe ekinde; onaylı ön lisans diploması örneği (sadece İSG teknikerleri için), onaylı lisans diploması örneği, onaylı yüksek lisans diploması örneği ile İSGGM’ye başvuru yapmaları gerekmektedir. Söz konusu hakka sahip kişilerin ilgili evrakları en geç 26 EYLÜL 2016 tarihi mesai bitimine kadar İSGGM’ye ulaştırmamaları halinde 03 ARALIK 2016 tarihinde yapılacak sınava katılamayacaklardır. Genel Müdürlüğümüz tarafından incelenen belgelerin uygun görülmesi halinde adayların bilgileri 03 ARALIK 2016 tarihinde yapılacak sınava girmeleri için ÖSYM’ye bildirilecektir. Adayların başvuru yaparken kullanmaları amacıyla hazırlanan dilekçe örneği için tıklayınız.

6- 2016-İSG ARALIK DÖNEMİ sınavına ilgili Yönetmeliğin 8/(2) maddesinde belirtilen kişiler doğrudan katılabileceklerdir. Bu durumdaki adayların; T.C. Kimlik Numarasını içeren ıslak imzalı dilekçe ekinde; onaylı lisans diploması örneği ve onaylı hizmet çizelgesi ile İSGGM’ye başvuru yapmaları gerekmektedir. Söz konusu hakka sahip kişilerin ilgili evrakları en geç 26 EYLÜL 2016 tarihi mesai bitimine kadar İSGGM’ye ulaştırmamaları halinde 03 ARALIK 2016 tarihinde yapılacak sınava katılamayacaklardır. Genel Müdürlüğümüz tarafından incelenen belgelerin uygun görülmesi halinde adayların bilgileri 03 ARALIK 2016 tarihinde yapılacak sınava girmeleri için ÖSYM’ye bildirilecektir. Adayların başvuru yaparken kullanmaları amacıyla hazırlanan dilekçe örneği için tıklayınız.

7- 2016-İSG ARALIK DÖNEMİ sınavına (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olup, (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı yükseltme sınavı veya (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olup (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı yükseltme sınavı için  katılacak olan adayların; 13.06.2016 tarihinde Genel Müdürlüğümüz web sitesinde yayınlanmış olan duyuruda (duyuru için tıklayınız) belirtilen belgeler ile İSGGM’ye başvuru yapmaları gerekmektedir. Söz konusu hakka sahip kişilerin ilgili evrakları en geç 26 EYLÜL 2016 tarihi mesai bitimine kadar İSGGM’ye ulaştırmamaları halinde 03 ARALIK 2016 tarihinde yapılacak sınava katılamayacaklardır. Genel Müdürlüğümüz tarafından incelenen belgelerin uygun görülmesi halinde adayların bilgileri 03 ARALIK 2016 tarihinde yapılacak sınava girmeleri için ÖSYM’ye bildirilecektir. Adayların başvuru yaparken kullanmaları amacıyla hazırlanan dilekçe örneği için tıklayınız.

8- 2016-İSG ARALIK DÖNEMİ sınavına eğitim olarak ilk defa girecek olan ve ilgili Yönetmelikler gereği doğrudan girecek olan adaylar hariç olmak üzere; yetkilendirilmiş kurumlardan eğitim alıp, daha önce yapılmış olan sınavlara katılarak başarı gösteremeyen veya eğitim aldığı tarih itibariyle sınav hakkını kaybeden yahut bu sınavlara müracaat etmeyen adaylara 18.12.2014 tarihli 29209 sayılı RG’de ve 30.04.2015 tarihli 29342 sayılı RG’de yayımlanan yönetmelik değişiklikleri nedeniyle yeniden sınava katılma imkanı tanınmıştır. Bu durumda olan adayların, 03 ARALIK 2016 (Cumartesi) günü yapılacak merkezi sınava başvurmak için 21.07.2015 tarihinde yayınlanmış olan duyurumuzu inceleyerek (duyuru için tıklayınız) ve https://isgkatip.csgb.gov.tr/Logout.aspx “SINAV DURUMU SORGULA” sekmesini kullanarak kişisel durumlarına göre yapılan açıklamalar doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir. Söz konusu hakka sahip kişilerin ilgili evrakları en geç 26 EYLÜL 2016 tarihi mesai bitimine kadar İSGGM’ye ulaştırmamaları halinde 03 ARALIK 2016 tarihinde yapılacak sınava katılamayacaklardır. Adayların başvuru yaparken kullanmaları amacıyla hazırlanan dilekçe örneği için tıklayınız.

YUKARIDA BELİRTİLEN DURUMDA BULUNAN TÜM ADAYLARIN 03 ARALIK 2016 TARİHİNDE YAPILACAK SINAVA GİREBİLMELERİ İÇİN “SINAV UYGULAMA DUYURUSU” NDA BELİRTİLECEK TARİHLER ARASINDA ÖSYM BAŞVURU MERKEZLERİ ARACILIĞI İLE SINAV GİRİŞ BAŞVURULARINI YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.

HÜLYA ÇAKICI (Kaynak: İSGGM)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta