Amatörler Profesyonel iş yapamaz


Fatih Terim'in milli takımdaki başarısını bir kefeye, aldığı maaş ve primleri de bir kefeye koyalım, geçmişteki Milli Takım hocalarımıza haksızlık olmuyor mu? Ama imPARAtor hala HESAP SORMA peşinde. İngiliz Antrenör gibi dönüş uçağından iner inmez istifasını verip gitmesi gerekirken üstelik. Başarı karşılığında para beklentisi yok para zaten cepte, uğraşmak yerine uğraşıyormuş gibi şov yapması yetiyor İmPARAtora. Profesyonellikte prim başarıya bağlı ve başarıyla doğru orantılı olur. Başka ülkelerdeki onurlu oyuncular ve onurlu antrenörler, başarısız oldukları zaman istifa ederlerken bizimkiler hala para peşindeler. Milli takımlar düzeyinde bizim kadar prim alan başka ülke yok. Şampiyon olsak bile bu kadar prim fazla. Avrupa da çeyrek final oynamadan, dünya kupasın da gruptan çıkmadan geçilen aşamalar da prim verilmemesi gerekiyor fikrimce. Başarı yok, mücadele yok herkese prim dağıttılar. Dağıtılan ve onların hak etmediği paralar halkın cebinden çıkıyor. Rahat rahat tatil yapıp, gezip tozsunlar diye. Başarı gösterirler mükafat olarak prim verirsin. Kazan kaybet al sana prim. Milli ruh yok insanlar da. Başında da eleştirildiler hangisi biz bu primi hak etmedik dedi. TFF kesinlikle eğitim almalı. İnanılmaz paralar ve primler dağıtıyorlar. Sonuç hep hüsran.

İmPARAtor gelince kibir saygıdan ayağa kalkar o derece. İnsanın bu kadar burnu havalar da olmamalı ayakları yere basmalı. Türk halkı o kadar parayı neden alıyorlar diye söyleniyor? Hak etmedikleri için söyleniyor. 80 milyon kişi yeterince mücadele etmedikleri, oynayamadıkları, savaşmadıkları için söyleniyoruz. Almanya, İngiltere, Portekiz, Polonya'dan vs. ne eksiğiniz var. Sadece inancınız yok fikrimce. Türk Milletinin gözü tok. Ama nedense temsilcilerinin her şeye rağmen aç. Vekili de, topçusu da bunca paraya rağmen hep aç hep aç. Asgari ücretin yeni 1300 lira olduğu bir ülke de milyonlarca Euro prim vermek neden? Bu ülke de parasızlıktan evladını tedavi ettiremeyen, bayram da bir ayakkabı vs. alamayan nice insan varken üstelik. Utançtan yerin dibine girmeleri gerekir. Büyük laflar ederek futbol oynanmaz, alın teri, oyun sevgisi ve vatan sevgisi gerekir.

İmPARAtor futbolu sokaktaki insan, ben bile biliyorum. Madem kadron, taktiğin iyiydi de neden değiştirdin o zaman. Yanlış oyuncular aldım, takımı hazırlayamadım, motive edemedim, çocuklar saçını başını düzeltmekten, şov yapmaktan top oynayamadı desenize.Turnuvanın en kötü takımı Çekleri yendik ama adamlar yine de bizden daha organizeydi. Kaos futbolunun sonu. Başarısızlığın faturası kesilmezse bu böyle devam eder. Arda, Selçuk gibi futbolcuların bir maç için aldığı primi takımını Euro 2016'da çeyrek finale çıkaran bazı hocalar yıllık maaş olarak bile almıyorsa sorunu başka yerler de aramaya gerek yok. Doymuşluk ve kibirlilik var. Para için oynamak var.

Amatör insanlara profesyonel iş yaptırmaya çalışıyoruz. Bizim ülkemizin ana problemi bu. Ve her yer de, her işte bunu uyguluyoruz. Sonra onların da ellerine, yüzlerine, ayaklarına bulaşıyor yaptıkları işler.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta