GÜLMEYİN


İnsanların gülmesinden rahatsız olan polis, polis aracından anons yaparak GÜLMEYİN diyor. Polisin bu tuhaf anonsu eylemcileri (içki içilen mekanı basıp kişilerin darp edilmesini kınamak için toplanmış bir grup) güldürdü. Kendinden olmayanı, kendi gibi düşünmeyeni yok etmeye çalışan bir din haline getirdiler İslamı. Ülke tamamen bilinçaltıyla hareket etmeye başladı.

Yaşananların özeti GÜLMEYİN. Yapılmaya çalışılan bu Ağlamamız. Biz güldükçe nasıl ağlatsak diye çareler aranıyor. Gülme, konuşma, düşünme, eğlenme, yeme, içme, gezme, bakma, görme,  okuma vs. İnsanlar sinir, kin, öfke, nefret dolu bir şey dense hemen saldırıyorlar. Herkes herkese düşman ama herkes barış huzur istiyorum diyor.

Büyük fikirler, çoğunluğun direnmelerine, engellemelerine ve öldürmelerine rağmen bireyler tarafından ortaya atılmıştır. Sürüler ise zamanla bu fikri alıp, dejenere edip, tabulaştırarak başka yeni fikirlerin önüne set olarak koymuşlardır.

Bir adam, Afrika'da yürürken arkasından bir aslanın koştuğunu görür. Hızla kaçarken tam önünde bir kuyu görür ve hızla kuyuya iner. İpe sarılıp kuyuya inerken. Alt tarafta büyük bir yılan görür. Yılan hızla buna doğru yükselirken. Ne yapacağım üstte aslan altta yılan. O sırada iki tane fare biri beyaz, diğeri siyah ipi kemirmeye başlar. Her yerden başı belada iken bir anda bir yüzünde ıslak bir şey hisseder. Bir arı bir damla bal yüzüne bırakır ve balın tadı damağında uyanır.
OH BE RÜYAYMIŞ. Bir seyyide anlatır. Rüyamın yorumu ne diye? Anlamadın mı der gülerek. Peşinden koşan aslan ölüm meleğidir. İçinde yılan bulunan kuyu senin mezarındır. Sarıldığın ip senin hayatındır. Beyaz ve siyah fare gece ile gündüzdür ömrünü kemirirler. Peki ya o bal nedir dersen dünyanın geçici lezzetidir. Ölümün arkasında bir hesap olduğunu sana unutturur.

Kime ne milletin yediğinden, içtiğinden.  Müslüman ibadetini Allaha yapar kula değil. İsteyen orucunu tutar, istemeyen tutmaz. Kim, ne karışabilir buna. Öbür tarafta sorgulanacak olan sorumluluğunu taşıyan kişilerin kendileridir. Sonuçta her koyun kendi bacağından asılır.

Bu eylem Türkiye'de olan bütün negatif eylemlerden farklı çevreler de yankı buldu. Sanal Dünya takipçileri uluslararası haberleri pek takip etmezler, okumaya, anlamaya, sorgulamaya üşenir, yorulurlar. Ama bu olay Dünyadaki haber organlarına yankı ile yayıldı. Türkiye gibi turistik bir yerde yaşıyoruz. İçki içilebilir burası İran yada Arap Yarımadası değil. Ben oruç tutuyorum sen içki içemezsin deyip kavga çıkartmak. Bizim dinimiz de dayatma yoktur bu bir gerçek. Bence bunu bir basamak olarak kullandılar ve serbestler. Yarın başka konulara müdahale edebilmek için yoklama yapıldı gibi. İçki içiliyor diye esnaf dövülmüş olayı çarpıtıyorlar deniliyor. Canlı yayın yapan dünyanın her yayın organında yankılanan haber. Bu olaydan sonra bekleyelim turist gelsin diye. BU ÜLKEYE GELMEK ARTIK CESARET İSTİYOR. Dış basının yazdığı bu. Kadınların çocuk doğurmasından, siyasete, tıpa ve futbola vs. kadar her şeyi bilenlerimiz var. Dünya bizi kıskanıyor ve yaşanacak ülke olmaktan adım adım uzaklaşıyoruz.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Hayat Kişiye Özeldir

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta