Bir insanın sevinci ötekine dert olur...


Bir insanın sevinci ötekine dert olur. Böyle insanları kendimi bildim bileli anlamadım. Zengin bir şey alır hayırlı olsun derler, fakir alır gözleri kalır nasıl aldı diye dertlenirler.

Kim olursa olsun haksızlığa karşı susmamak gerekiyor. Bir kez susunca gözü dönmüş yaratıkların gözü daha da hızlı dönüyor. Dünya özü hakka doğru olanların dünyası olmalı, zaten haksızlığa karşı susmuyorsan kişilik sahibisin demektir. Ama herkes görüyor, duyuyor sonuçta işine geleni yapıyor.

Vazgeçilmez değilim, kimse vazgeçilmez değil. Hayatımızda kapladığı yere bağlı olarak sadece bazı insanlar iz bırakarak çıkarlar. Yaşadığımız sürece birilerinin hayatına sihirli bir değnek gibi değebiliyorsak ne mutlu bize.

Giderken boşluğumu kimse dolduramaz hesabını yaparak gitmezsin, gerekli şartlar oluşmuş yada oluşturulmuştur gitmen için. Kim nereyi doldurur bir önemi yok, önemli olan onların yerini kim ile dolduracağımız. Kendi değerinizi bilerek gitmek cesarettir. Bazen katlanmaktansa gitmek huzurdur, mutluluktur. Mezarlar dünyadaki vadesini doldurmuş insanlarla dolu hiçbir şeye fazla anlam yüklemeye gerek yok.

Herkesin yeri dolmaz sadece onun üstlendiği sorumlulukları yerine getirecek kişiler yerini doldurur. Kişinin yaşanmışlıkları, karakteri, tavrı, tarzı, hayat görüşü vardır ki işte onun eşi yoktur, iz bırakır, hiç unutulmaz o yüzden kimsenin yeri doldurulmaz sadece dublörü o rolü oynar.

Sorma ve sorgulamayı yaşamlarımızın her alanına indirgeyebilsek, daha kaliteli ve mutlu oluruz. Almanız mecburu bir eğitimden bir şey öğrenemeseniz bile, katılımcılardan öğrenirsiniz. Yeter ki öğrenmeye açık olup, kendimize eleştirel yaklaşarak kusurlarımızı azaltıp, erdemlerimizi çoğaltmak isteyelim. Kendimize önem yüklemek yerine kısa hayatımızda insan olmanın gereklerinden ayrılmadan nitelikli olmayı ve o doğrultuda eylemlerde bulunmayı ilke edinelim. Sonrasında ne derlerse desinler ne önemi var.

Arı misali yaşamalı, her çiçeğe konmalı belki de. Bu şekilde yaşayan birisi nadiren sabit görüşlü olup, dünyaya daha geniş açıdan bakar genellikle.

HÜLYA ÇAKICI

https://hthayat.haberturk.com/blog/haber/1064722-bir-insanin-sevinci-otekine-dert-olur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir