Kötüye Neden Bir Şey Olmaz?


Kötüye bir şey olmadığını nereden biliyoruz? Bir şey olduğu bizim tanıklığımızda olmayınca yada biz görmeyince evrenin ceza sistemi işlememiş mi oluyor? Başlarına karmanın döngüsünün geldiğine ikna olmak için yedi yirmi dört onlarla beraber mi olmamız gerekiyor?

Kötünün başına kötülüğün alası gelir ama kötülerden uzak kalmayı tercih ettiğimiz için bunu duymayız. Yanlış insanların üzdüğü doğru insanların ahı yerde kalmaz.

Er yada geç ilahi adalet yerini bulur. Ne kötü insanlar vardı bir eli yağda, bir eli balda ama yaşlılıkları iyi geçmeyen, tam huzurlu olacak yaşta sıkıntılı bir şekilde hayata veda eden, ilahi adalete inanıyorum.

Herkesin başına iyi de, kötü de her şey geliyor. Bu birazda algıda seçicilik ve iyi, kötü karakterlerin olaylara karşı savunma mekanizmalarıyla da ilgili.

Bir şeyin birkaç şekilde ters gitme olasılığı varsa hep en kötü sonuç doğuracak şekilde ters gidecektir. Bu süreci iyilerin başına geliyor da neden kötülerin başına gelmiyor diye değerlendireceğimize, biz ne kadar iyi veya ne kadar kötüyüz diye öz eleştiri yaparak değerlendirmek daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. İyi de olabiliriz kötü de bu insanın kendi seçimidir. İyiyken başımıza gelebilecek en kötü şeyi kötülerin başına gelen iyi şeylerle kıyaslamaya kalkarsak tenceremizde yiyecek yemek bulamayız. Her etki biyoenerjik tepki ile karşı karşıyadır.

İnsanlar hayatlarında yaptıkları kötülüklerin ve yanlışların bedellerini yine kendileri öder. Bu ceza ve bedellerin adı kader değildir. Yani insanlar kendi kaderlerini yine kendi akıl ve elleriyle yaratırlar. Bu bakımdan kader, insanlara oyun oynamaz, hayat içinde insanların kendileri oyuncudur ve her filmin bir sonu vardır. Güzel rollerde oynayanların filmleri güzel bir sonla biter.

Kibir ve açgözlülük bir araya geldiği zaman eninde sonunda mutlaka kişiyi yok ediyor. İyi olmak güzeldir, sevmek güzeldir, insan olmak en güzelidir.

İyiler kötülüklere karşı kötülükle karşılık vermeyi tercih etmez genellikle. İnsanlar isteklerine ulaştıkça vicdan ve merhametini kaybediyor. Aslında insanlık ölüyor.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir