Din kişinin ahireti içindir.!



Dinle Devlet işlerini bir türlü ayıramadık maalesef. Din inanç sahibinden güzel ahlak ister. Yaratıcı ile kulun bağlantısını sağlar. İlk ayet olduğu söylenen fatiha suresin de sıra-tel müstakim yani doğru yol istenir. Kişi adam olamadıktan sonra hangi dinin mensubu olursa olsun ne fark eder. Din kişinin ahireti içindir. Devlet politikaları dinle karıştırılmamalı. 
Tarihini okuyup iyi anlayan bir kişi ile hastasına doğru teşhiş koymuş bir hekim arasın da fark yoktur. Osmanlının son yılarına baktığımız da Arapların batılılardan bir farkı olmadığını görüyoruz. İngilizlerle iş birliği yapmaları vs. Osmanlının orta doğuda yaşadığı trajedi Avrupa'yı tatar ağası gibi yaya bırakır. Kişi önce ırkıyla doğar. Sonra seçtiği din ile maneviyat kazanır.
Her müslüman Ülkenin Türkiye ile dost olacağına inanan kişi varsa aklını  kaçırmış demektir.
Herkesin dini kendine. Bu tarihin bütün dönemlerin de böyledir. Peygamberin amcaoğlu evlatlığı, damadı olan Ali"yi öldüren kimdi? Ya torunlarına kıyanlar? Mezhep kavgaları yapan ve katliamlara imza atanlar? Müslüman değil mi? Dönüp tarihe bakın Osmanlıyı arkadan vuran araplar müslüman değil miydi? Kuran üzerine yeminle padişaha bağlı olan mekke şerifi Hüseyin müslüman değil miydi? Tarihi doğru analiz edin. Dinle devlet işleri birbirine karıştırılmaz.
Askerlerimizi Yemen'de şehit eden Araplar değil miydi? Bunlar Müslüman değil mi? Türkiye'ye bombaları atan hainler Müslüman değil miydi? Ankara, İstanbul bunları yapan müslüman değil mi?
Müslüman olan ama gerçek Müslüman olan, Allah'ın verdiği canı, orta da mücadele edecek bir şey yoksa savunmasız insanları katletmez. İstediği kadar Müslümanım desin o zaten müslümanlıkdan çıkmıştır. İslam'ın kimseyle işi yok. Mezheplere bölünüp, Emperyalist güçlerin kölesi olmuş yöneticilerin sayesinde kendi kendini yok ediyor. Ürettikleri tek şey çocuk.

İki yüzlüdür Avrupa. Mehmet Akif Ersoy ne güzel yazmış. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.
Eğer siz akıllıysanız, ben deli olmaktan gurur duyuyorum...

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir