Efendilik Kazandı


Halk ne istediğinin mesajını çok açık dile getirdi. Asık surat, çatık kaş yerine güler yüz, kin ve düşmanlık yerine sevgi ve barış, karanlık yerine aydınlık, kapı arkası ahbap çavuş ilişkileri yerine şeffaflık, netlik, korku yerine cesaret, gösteriş yerine sadelik, kabalık yerine incelik, zarafet. Sevgi ve saygının olduğu her yere bahar gelir. Üslup bile fark ediyor. Saygıyı, hoşgörüyü en önemlisi mütevaziliği özlemişiz siyasette.

Kendini yenilemeyenler yerlerini yenilere bırakıyorlar sonra biz nerede hata yaptık diye sorgulamaya başlıyorlar. Anlayışlarda reform başlama zamanı geldi de geçiyor.

Bir kesimin çıkarlarına çalışmak sadece o kesimi mutlu edebilir, toplumun genelinin huzur ve mutluluğu için genel çıkarlar ön planda olmalıdır.

İyilikte yarış kazandı kazansın. Üslup da, dilde, duruşta ruhların doyduğu pozitif enerjinin çoğalarak arttığı günlere, kardeşçe beraberliklerin gücü yenilmezliklerin, dürüstlüğün, sevginin başarının gerçekliği herkese, hepimize olsun.

Medeniyetin frekans aralığında yer almak için önce bireylerde sonra bürokraside eşitliğin oluşması ve kurumsallaşması bir yaşam ve yönetim tarzıdır. Eksikler ve talepler günübirlik değil, genel ve gönüller birlik olmaya yönelik olmalı.

Bu seçimin kazananı ötekileştirenlerin artık istenmediği ve her ne kadar farklı düşünsek de biz beraber yaşamayı isteyenlerin kazandığı bir seçimdi. Devamı da gelecektir umarım ama bu sonuçlar herkesin biz beraber insanca yaşamak istiyoruz düşüncesinin sonucudur. Ayrıştırmadan siyaset yapıldı kazanıldı, milletimiz bunu özlemişti.

Biz hep birlikte güzeliz. Bu ülkenin her bireyi, her vatandaşı güzel yaşamayı hak ediyor. Gün hiçbir siyasi düşünce gözetmeksizin eski günlerdeki gibi komşularımızı, arkadaşlarımızı, akrabalarımızı yeniden kucaklama günüdür.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir