Tik Tok Zeka Seviyesi Analizi

Sosyal medya uygulamaları sosyal maskeler olmadan yaşanılmayacağını düşünen bir topluluk oluşturuldu. Herkes olmadığı kişiyi gösterme çabasında, mükemmel olmadığını biliyor ama bunu kimsenin bilmesini istemiyor diyebiliriz. Yani sürüde kendini unutup, kendini mutlu ilan ediyor. Varoluşsal bir boşluk.

Teşhirciliğin legalize edilmesinde ve normalleştirilmesinde kullanılan uygulamalardan biri tiktok. Yoğun filtreler, hızlandırmalar, cutlar ve efektler yardımıyla kişi normalden çok daha güzel görünüyor. Ses inceltme ve dizi replikleri ile, müzik ve dans ile normalden farklı oluyor. Buradaki insanların hareketlerine ve giyiniş tarzlarına bakın hep aynı, hepsi süslenmiş, hepsi dar, kısa, dekolteli şeyler giymiş, efektlerin etkisiyle hep renkli gözlüler. Erkekler de aynı şekilde takılıp kendilerini gösteriyorlar. İşin ahlaki boyutuna bakacak olursak; temeldeki teşhircilik ve beğenilme arzusu, kendini hiçe sayıp rollere bürünme ve fiziksel psikolojik değişim, yaratıcılıktan tamamen uzakta yapıtlarla cinsellik ve popülarite beklentisi ve bunu ikiyüzlülük ile bir uygulamanın ardına saklanıp yapmak gibi sebeplerle insanların kendilerini bu hale getirmeleri bir sosyal bozulma göstergesidir. Bir kadın o ortamda fenomen oluyor binlerce erkek takipçisi uğruna iki güzel söz uğruna sıradan hayatlarının dışında farklı hayat yaşıyorlar, nasıl bir ruh halı içindeler bilmiyorum ama fenomen de, takipçi de hayatından memnum sanırım. Bir takipçi yada fenomen olmak uğruna insanların kendilerini bu kadar rezil etmelerine sebep ne? Sanırım arz talep meselesi. Dünyada her aptalın kendinden daha aptal hayranları mutlaka vardır.

Bu insanlar hep vardı evet, sallanınca elek üste çıktılar tek tek.

Tik tok dikkat çekmek, fark edilmek isteyenleri ortaya çıkardı. Salak insanlara ortam gerekliydi toplanma mekanı buldular. Zaman kaybından başka bir şey değil, yararlı hiçbir şey yok, lüzumsuz işler.

Aslında beğeni uğruna insanların özündekini ortaya çıkarma konusunda sosyal ağlar iyi, kimin içinde ne var, salak olupta akıllı görünmeye çalışanların gerçekten salak olduğunu ona göre davranmanız gerektiğini anlıyorsunuz.

İnsan önce kendini geliştirmeli, sosyal medya çok abartılmamalı kimine göre faydalı, kimine göre faydasız bir şey çünkü.

İnsanlar çığırından çıkmaya başlamıştı, böyle saçma uygulamalarla daha çok şaşırdılar. Meğer ne çok ünlü olmaya, orasını burasını açmaya meraklı insan varmış. Fenomen olup kolay para kazanayım derken maymuna dönmüşler. Bunların beyinlerini kuşa taksan kuş ters uçar. Mekanlarını bulmuşlar keşke çıkmasalarda ayak altında kalabalık yapmasalar.

Çok ucuz bir platform, keşke nasıl göründüklerini görseler, kendilerini küçük düşürüyorlar ve bunun nasıl oluyor da farkında olmuyorlar, ünlü olup çok para kazanacaklarını sanıyorlar. Saçma sapan hareketler, anlamsız dans gösterileri. Kullananların akıl sağlığı yerinde mi emin değilim tuhaf tuhaf şeyler. Zeka seviyesi analizi gibi bir şey.


HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir