Denizin Fırtınası Gemilerin Batmasına Sebeptir!



Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir ve yaşatacaktır. Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir.

Can yakmayı seven bir millet değiliz ama söz konusu Vatan olursa dünyanın şah damarını keseriz. Bu millet vatan savunması denildiğinde hemen birlik ve beraberlik içinde olur. İşte yüzyıllardır ayakta kalması bu sebeptendir. Vatan vatan oluncaya kadar çok yiğidin başını yedi ama toplum şu an cahiliye dönemleri gibi karmakarışık.

Sokrat, "İnsanlara hep iyi örnek gösterin, kötü örnek gösterirseniz ona da özenirler" der. Yanlış bir sistem üzerine kurulmuş düzende yalnızca doğrular yasaklanır. Çünkü sistemi yıkacak en büyük tehlike doğrular ve onları savunanlardır. Ama ayrımı iyi yapmak gerekir. Çünkü her doğru yasaklanır ama her yasaklanan da doğru değildir. Düşünemeyen kafaların, sığ düşüncelerin yalanı ve palavrası çoktur, sorgulamayan bir millet kendini çıkarlarla avutur. Her değerli şeyin koruma altına alındığı gibi doğrular da değerli olduğundan herkesin erişip değerini kaybetmemesi için yasaklarla bir nevi koruma altına alınmıştır. Doğrular yasaklanıyorsa kim, ne niyetle yapar bunu düşünmek gerek. Çünkü doğru çoğu zaman basit sorular sormaz, cevaplar görmez, yollara gitmez, aptal numarası yapmaz.

Düşünceler akıl ve mantık ile devrin getirisine göre değişime uğratılmalıdır. Sabit düşünce de sadece cahiller yaşar. At gözlüğü ata yakışır insanız takmayalım. Gerçekleri ve inandıklarımızı sorgulama zamanı artık gelmiştir belki. Geriye gitmiş miyiz? Bir adım ileriye gitmediğimiz kesin. İnsanların ince şeyleri düşünmeye zamanı yok. Bilim ve sanatla uğraşılmasın diye yapılmadık şey kalmadı. Sorumsuzluk, şiddet aldı başını gidiyor. Düşünmek doğru olandır, körü körüne inanmakta yanlış olan.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir