Cehennem Kötülerin Cenneti!



Kimileri çok genç ölür, kimileri de çok erken, keşke zamanı gelince eceliyle ölebilse insanlar. Kaçış yok yüzleşeceksin kendine hesap vereceksin ve göz ardı ettiğin vicdanın geçit vermeyecek bazı şeylere. 

İnsanoğlu doğanın virüsü dersek yanlış söylemiş olmayız. Çocukların öldürüldüğü bir dünya da insanlıktan söz edilemez. Emperyalizm, kapitalizmden kurtulduğu gün insanlık kendisiyle barışacak. Şu an yaptığımız tek şey birbirimizi ortadan kaldırmak. Oysa ki öldürmekle dünyayı değiştiremezsiniz. Ancak beyinleri bilgi ile doldurursanız insanlar cahiliyeden kurtulur. Uygarlık, uyumluluk, hep birlikte yaşamanın huzuru ve evrensel bir dünya hakimiyeti ile sağlanır. Çözüm yoksa ölüm var, savaş isteyenlerin sesi barış isteyenlerden çok çıkıyor. Dünya da var olanı yok edecek bu zihniyet oldukça barış çok zor. Sizden, bizden muhabbetine girildiği sürece sonuç hep aynı olacaktır. 

Kimisi bombalar yağdırır insanlar ve insanlık ölsün diye, kimisi de bombaların kalıntılarına çiçek eker, çiçek büyütür yaşam büyütürcesine ve herkesin penceresi tıpkı kalbi gibidir temiz veya kirli bakış açısına göre. Nerede doğacağımızı seçemiyoruz ama seçim yapabileceğimiz şeylerde var. Fikirleri değişmeyenler ölülerle delilerdir sadece. Herkes insanca yaşama hakkına sahip. Dünyaya mükemmellik maskesi takıp mükemmeliyet taslamaya değil, hatalar yapa yapa dersler çıkararak ruhumuzu geliştirmeye geldik. Eleştiriler ruhumuzu geliştirecek olan kanatlardır. Yeter ki ders çıkarmasını bilelim.

İnsanoğlu öyle megaloman bir yaratık ki dünya için çok önemli olduğunu zannediyor. Dünyanın yörüngesini kendisi oluşturmuş ve onu yok edecek inisiyatifin kendisinde olduğunu sanıyor. Sonuç aklıyla ve egosuyla övünen insan hücresinin genişliğiyle övünen mahkuma benzer. Dünya altı büyük tufan görmüş, canlıların yüzde 99.9'u yok olmuş ve sonra tekrar canlılarla dolmuş dünya. Şimdi yer altından çıkartılan petrol, doğalgaz, kömür vs. yok olan canlıların bünyelerinde taşıdıkları bileşenlerdir. Bu maddelerin tamamı yeryüzündeydi ve bildik bilmedik canlıların bünyesindeydi. Yani Tufandan önce dünyamız şimdikinin onlarca katı karbon nitrojen fosforla = hayatla doluydu. Dünya her an tekrar silkelenip insan adındaki canlıdan kurtulabilir ve tekrar hayat bulabilir. Çokta şansımızı zorlamamak lazım fikrimce.

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir