Her Şey Sende Başlar Sende Biter!



Yaşam bir armağan, kendi kişilik özelliklerimizi anlayıp yaşamımıza ona göre yön verirsek bu değerli armağanın hakkını vermiş oluruz ama bu duygunun gelişmesi iyi veya kötü yaptığın her şeyin sorumlusunun kendin olduğunu kabul etmekten geçiyor. Yaşadığın hayatın sorumlusu sensin, başkalarını ne suçla, ne de yücelt. Her şey sende başlar sende biter! Kusur bulmak çok kolaydır, zor olan insanın kendi hatalarını, kusurlarını görebilmesidir. Bunu yapabilen insanlar, iyi yürekli, iyi niyetli olur ve hep bardağın dolu tarafını görürler. Olumlu, yapıcı, uzlaştırıcı, yüceltici, pozitif bir durum sergilerler.

Özgüveniniz daima olsun bırakın aptal, bırakın küstah desinler. Ezik insan olmayın hayat bunu kaldırmıyor. Ayrıca özgüven yükseltme eğitimleri de boşuna verilmiyor, önemli olan beyni çalıştırmak. Her ne konu olursa olsun eleştirebilmeli, eleştirilebilmeli insan ve aynı zaman da özeleştiri de yapabilmeli. Özeleştiri yapabilmek kendimiz için önemli sadece aptallar bunu yapamazlar. Zeki insanlar da aptal olmadıkları sürece iyidir. Çünkü zekanın var olması yeterli değil, zeki ve akıllı olmalı insan. (Gerçi artık zeki olmamak da bir lüks. Olan biten, dönen dolapların farkında değilsin ve kafan rahat) Herkes önce kendi insanlığını sorgulamalı, kendine özeleştiri de bulunma cesaretini gösterebilmeli.

Kötüler doğruyu kullanınca doğru gözükürler, iyiler de bu durum da kötü imiş gibi gözükür. Politikacılar gerçeği gizlemek için yalanı, sanatçılar gerçeği ortaya çıkartmak için yalanı kullanırlar. Demek ki anlamak için önyargısızlık esas alınmalıdır. Kötü diye anlatılan bir insanı önce bir okuyalım, gözlemleyelim ve sonra onun ne olduğuna karar verelim. Doğrunun gerçeğine ulaşmak isteyenler için bu kaçınılmaz bir anlam yöntemidir. Doğruların kötüler tarafından çalınması ve gasp edilmesi doğrulara sahip insanlara yapılan saldırıdır. Onların doğrularını çalıp yerine kötüyü koyarak yanlışın veya kötünün doğru, doğruların da kötü olmasına sebep olurlar. Böylece doğru kişileri kötü gösterek hedef aldıkları DOĞRU sözcüğünü ele geçirmiş olur, asıl doğru kişiler de kötü görünürler.

Sizin tüm kötü ve iyi yönlerinizi bildikleri halde hep yanınızda olan güzel insanlar vardır ama tespit edemezsiniz yaşayarak öğrenirsiniz. Hayatınız da iseler sırtınız yere gelmez, bana denk gelmemiş olsa da çevremdeki mutlu olan insanlardan duyumluyor ve seziyorum. Binlerce arkadaşın dostun yada akraban olmuş olsun hepsi iyi gün dostu. Kimse kimsenin elinden tutmaz tersine almaya çalışırlar. Önce kendine faydan olsun ve sonra seni gerçekten sevenleri arada sırada sınamak gerekiyor. Ben seviyorum ama gerçekten kardeşim mi, akrabam mı yoksa sadece çıkar için mi yanımda. Bunları çok önceden tespit etmek gerekir, doğrusu hak edene değer vereceksin ve onunla birlik olacaksın yine de selamını kesmeyeceksin hepsi bu.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir