Kimse Vazgeçilmez Değildir, Gerekirse Devrim Bile Yapılır


Kimse kendisini vazgeçilmez sanmamalı gerekiyorsa devrim bile yapılır. Kapattığınız kapının anahtar deliğinden bile bakmayın.

Kendini kazanmak istiyorsan birilerini kaybet. En değerli kendimiziz ama her zaman en sona saklıyoruz.

Kendisini sıradan hisseden birisi ruh sağlığı açısından en güçlü, en sağlıklı olan insandır.

Birçok sorun kişinin kendisinden kaynaklıdır ama bunu kabullenemez. Sorunu görmeyen kişi ise çözümü niye arasın. İçimizden geçeni yapmak korkutuyor. Kendimize, hislerimize, aklımıza güvenmiyor ve giderek uzaklaşıyoruz kendimizden.

Kendinden daha cesur kim olabilir? Öz güven ve cesaret varsa sende, sana kim hayır diyebilir? Zamanın güzel günler getireceğini düşünmek aslında boşluğu beklemekten başka bir şey değil.

Hayatın hiçbir şey için değmeyeceği gerçeği. Bu öyle bir gerçektir ki, bir anda her şeyden soğutur insanı. Baktığınız, dokunduğunuz, tattığınız her şey anlamsız gelmeye başlar. Ne için yaşıyorum, yaşamımın amacı ne? diye sorgular ve bir süre sonra hep aynı kapıya çıkarsınız. Çok bilmişlere göre depresyonda ve acilen tedavi olması gereken bir hastasınızdır, bana göre ise zihnimize örülen sınırları aşmış, yaşamı ve insanı çok farklı tanımlayan birisinizdir.

Bu hayatta başarılı olmak kadar başarısız olmakta var, bunlar normal şeyler ama en kötüsü denememek.

İnsanı insan yapan hatasıyla, kusuruyla, başarısıyla ben buradayım diyebilmek. Bu insanın kibirlenmemesine sebep olan bir durum ve senden bir şey eksiltmez, seni rahatlatır. Gereksiz, hayırsız, boş vaatlerle kendini kandırmandan seni alıkoyar ve bitmez tükenmez beklentilerle seni oyalamaz.

Hayat bir oyun değil yada diğer yazılanlar gibi değil, hayata bakış açısı önemli olan sen hep kötümser ve isyan içinde olursan hayat sana zulüm gelir ama her şeyden zevk almaya bakar hayatı akışına bırakıp kendini kasmazsan daha mutlu olursun.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir