Evrim Nedir?

İnsan uçmak için durmadan kollarını çırpsa kanatları çıkıp uçabilir mi? Yıllarca uçma hayali kurmuş insanın neden kanatları çıkmadı? Uçarsan bu evrimdir ama yıllarca yürümemiş bir insanın sonunda bacak kaslarını kaybederek artık yürüyemeyecek hale gelmesi evrim değildir. 


Canlılar değişen dünya koşulları, iklimler, coğrafya, suya gömülen topraklar, sudan çıkan topraklar, yani dünya değişim çerçevesinde evrim geçirerek yaşamış ve hala da değişime uğramaktadır.


Coğrafi izolasyon nedeniyle evrim süreci farklı ilerledi. İnsan türünün çok yakın zamana kadar ulaşamadığı bir adaydı Avustralya. Bu yüzden izole olması onu endemik türlere ev sahipliği yapmasına olanak tanıdı. Evrimleşme sürecinin bir parçası olarak tüm hayvanlar yaşadıkları çevreye ayak uydururken değişime uğradılar. Bu demek değildir ki, kanguru yada koala Avustralya dışında bir yerde yaşayamaz, aksine özgür yaşam ortamı sağlandığı takdirde sorun olmaz. Sadece türler belirlenirken ortam dışına yani bir kıtanın dışına çıkma ve çoğalma imkanına kavuşamadığında bu durum kaçınılmaz olur.


Mantıkta kati bir söylem vardır, hiçbir teori yanlış değildir, sadece eksik bilgiden doğan yanılsama vardır. Evrim belli bir zaman içerisinde DNA yapısının değişkenliğiyle yani mutasyona girmesiyle fiziki değişkenliğe sebep veren oluşumdur. Evrim maymunun insana dönüşmesi kanısı değildir, her canlının bir atasının olduğu ve her nesilde fiziksel değişime uğramasıdır. Bence bilmemiz gereken konu bunu doğamı yapıyor, yoksa her nesil ve devirde canlıyı dünya anatomisiyle oynayıp mı değiştiriyoruz? Bazıları maddeler yapıları bozulmadan değişim yaşayabilir ama başka bir şeye dönüşmez diyor. Maddeler her şeye dönüşür. Temelde cansız oluşum her kimyevi ve biyolojik maddeyi hamur haline getirip başka bir şeye dönüştürebiliyoruz, her obje maddedir ve Kuran'a göre "heşri" ayetlerle sabittir. Peki temelde canlı madde var mıdır? Evet vardır, DNA, et, kemik maddedir, hamuru Kuran'da geçtiği gibi sudan, topraktan, balçıktan, çamurdan vs. Peki canlı hücre başka bir şeye dönüşür mü? Evet tırtılın kelebek olması başkalaşımdır ve sabittir. Bilimde, inançlarda başkalaşımı kabul etmiştir.


Kuran evrimi ret etmiyor, çeşitliliğiyle destekliyor. Yaratıcının yaratımındaki uyumu görmek zaten aklen olur ilim ve bilimle olur sadece inanmak yetmez. Bir armuttaki çeşitliliğin adı varyasyondur, coğrafyalara göre değişen varyasyonlar yani çeşitlilik, evrimin en büyük kanıtıdır. Bunlar göz ardı edilmemelidir, insan ömrü kısa tam bir evrimi görmeye yetmeyebilir ama koza yetiştiricileri bu başkalaşımı her gün görüyor. Evrimi maymundan evrildik teorisiyle kapatmayalım ufkumuz genişlesin, inanan içinde inanmayan içinde dünya yaratımı sürdürüyor, buna genel tüm inançlarda Yaratıcı iradesi diyebiliriz. Varyasyonlar ara formlardır, mutasyonlar olmasa pek çok şeyin nesli tükenmiş olacaktı bu sürekliliği sürdüren şey mutasyon böylece inkar edilemez gerçektir, mutasyon yaşam döngüsünün evresidir, yani evrim evreler halinde bir yaratım sürecidir.


Bitkiler ve canlılar var olan ortamın ürünüdürler. Ortam oluşturmak yada var olanı değiştirmek veya yok etmek için çoğu kez yoğun enerji gerekir bu da nükleer enerjidir. Bizden önceki uygarlıkların yok oluşları neye bağlı olursa olsun aslı olan sürekli değişimdir.


HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir