Geleceğe Bak

Zaman giderken size haber vermez. Kovalamanız ve geri çağırmanız bir işe yaramaz. An vardır size verdiği değerini ve kıymetini bilmenizi beklediği. Zamanın kimseye borcu yoktur. Size Anları verir. O  Anları güzel şeylerle doldurmak size kalmıştır. Sevdiklerinizi kaybetmeden önce, onlara sizin için ne kadar değerli olduklarını hissettirin. Zamanı geri almak imkansızdır ve düşünüldüğünden çok daha hızlı akıp gider. Ruhunu sert kalıplar içerisinde sıkıştırmış insanlar, minareyi düzeltmek yerine önünden bakmadan geçmeyi yeğliyor. Bugün çalmaya üşendiğiniz kapının arkasında, yarın çalmaya niyet ettiğiniz zaman kimseyi bulamayabilirsiniz. Geç kalmayın.

İnsan pek çok duygu yaşar ve dışa vurur. Öfke ise gün geçtikçe en rahat dışa vurduğumuz duygulardan biri olmaya başlamış durumda. Öğrenilen bir tepki haline gelmeye başladı. Yaşam bazen çok şaşırtıcıdır. Şaşırmak insanı hareketlendirir enerji ve haz verir. Yaşam zaman zaman çok zor olsa da, hiçbir koşul da terk edilmeyecek kadar değerlidir. Pes etmek baştan yenilgidir, mücadeleye devam edersen yenilirken dahi yenersin.

Geçmişte yaşayanın geleceği olmaz. Arayış ve merak, bilgi ve bilincin yükselmesini sağlar. Geçmiş ölüdür. Sadece hafıza da bir anıdır. Geçmişi düşünürsen o an olur. Gelecek daha yaşanmamıştır. Gelecekte kalırsan beynin o anda kalır. Ama asıl özgürlük şu andadır. Şu an da sadece mevcudiyet hakimdir. Geçmişinde yaşadığın şeyleri düşünmene gerek yoktur. Çünkü nasıl ki bir köpek seni kovaladığında senin vücudun gerekli tepkiyi verip seni koruyorsa ve sen kaçıyorsan (çoğu insan nasıl tepki verdiğini hatırlamaz), beyin de devamlı evrimleştiği için bilinçaltın ister istemez yaşadığının o kötü deneyimden seni alıkoymaya çalışacaktır. Geçmişin de yani anıların da tam bir bütünlük yoktur. Kesik kesiktir ama bilinçaltında hepsi mevcuttur. Senin ayrıca üstünde düşünmene gerek yoktur. Çünkü bu seni sonsuz şimdiden uzak tutacaktır. An da kaldığın sürece tetikte olursun. Dingin olduğun sürece sezgilerin yani bilinçaltı seni koruyacaktır.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir