Geçmişi Silmek

Geçmiş silinmez, geçmişten ders alınır, hafızanı yitirmek ister misin? Geçmişten öğrendiklerin seni sen yapar, bunca tecrübe neden unutulsun ki. Geçmiş gelecek için akıllanma sebebidir. Geçmişi silmek demek aynı hataları yeniden yapmak demek. Geçmişi sınav gibi düşünüp sonraki sınavlara iyi hazırlanmak için kullanmalıyız. Okuduğumuz kitabı harfi harfine mi ezberliyoruz ama bize kattıkları var. Geçmişin bize kattıklarıyla yola devam ederiz fakat bu yolculuğumuzu anı yaşayarak yapmalıyız.


Geçmiş insanı geleceğe taşır. Hatalardan ders alarak, daha dikkatli yaşayarak, daha olgun davranarak, geçmişe takılmadan yüzümüzü geleceğe ve umuda dönersek her şey daha güzel, daha yaşanabilir olur.


Geçmişteki kötü sayfaları tekrarlamadan kötü insanları silin. Geçmişle barışmak lazım. Ders alabilene anlamlıdır geçmiş çünkü.


Yeni bir sayfa açarsanız geçmiş sıfırlanıyor, yoksa geçmişi silip yeni bir sayfa açmak olmuyor. Geçmişini boşver geçmişte yaptığın hatalardan ders alıp geleceğini güzelleştir, üzen insanları hayatından çıkar yeni insanlar tanı.


Geçmiş yaşanmışlıktır, ve insanın bilinç hazinesidir, bilinci olmayan insan anlayamaz. Geçmiş silinmez onunla yaşamayı öğrenirsin, canın yanar, ruhun daralır ama er yada geç öğrenirsin, tecrübe ve örnek olarak yola devam etmek için yatırım olarak düşünürsen zararını değil faydasını görürsün.


İyi ve kaliteli insanlar ile oturup kalkın. Yalancı, vicdansız, kıskanç, cahil, cimri, sürekli geçmişi ile ilgili boş hikaye anlatanlardan, egosu yüksek ve her şeye olumsuz bakan insanlardan uzak durun. Merhametsiz ve sevgisiz insanlara zamanınızı harcamayın, arkaya bakmadan geçmişi arkanıza atın, bu hayat sizin unutmayın.


Hayatımızda olan her şeyi kabul etmeliyiz, hiçbir şeyden kaçamayız, acıysa acı, mutluluksa mutluluk, böyle yaşarsak her şey daha kıymetli olur, yani kaçış yok, kendine değer verirsen geridekiler zaten önemsiz kalır, yoluna çıkacak olanlarla devam edersin, kimse sebepsiz yolumuza çıkmaz. İyi niyetle bir şeyler yaparsak evrende karşılık bulur, iyilik çok ağırdır geçte olsa iyilik olarak bize geri döner.


Geçmiş silinmez ama geçmişten ders alınıp geleceğe dönük daha temkinli ve akıllıca planlar yapılabilir. Geçmiş seni bırakmaz, sen onu bırakırsın, geleceğe bak ki geçmişin ağıtları kulaklarında fısıltı olarak kalsın. Yaşam tarzın alışkanlığa dönüştüğünde geçmiş seni çok etkilemez hale gelir, önemli olan kabullenmektir.


Hayatı en basit halinden düşünerek mutlu ol. Sadece sen varsın. İyi ki hayattasın, iyi ki bugünü gördün. Bir afetten sağ çıkmışsın, sadece yatacak bir yatağın, yemek için bir masan, oturacak bir kanepen varsa şükret, mutlu ol. Bundan sonra sadece sağlığını koruyarak, seni mutlu eden az sayıda insanla muhatap ol. Olumsuz etki yaratıp moralini bozan herkesi ve her şeyi unut, yoksay.


İnsanoğlu hep geçmişi ve geleceği düşünerek içinde bulunduğu anın kıymetini bilemedi. Oysa yaşamak ne geçmişte, ne de gelecekte, şimdi de. Yaşadığın her şeyi yaşaman gerektiği için yaşadın, yarında yaşayacaklarını yaşayacaksın, bu bir sınav dünyası değil mi? Neyin hesabını yapıyorsun daha. Yaşadığın anın kıymetini bil.


Geçmişi silsen bile izleri kalır, geçmişinden kaçamazsın. O yüzden her yeni güne yeni bir umut olarak bakıp, yaşadığınız kötü günlerin iyi günleriniz için olduğunu düşünün. Hiçbir şey dünyanın sonu değil, dünya döndükçe hala bir umut olduğunu aklınıza getirin.


Karşındakilere verdiğin değerin gereksiz olduğunu, aslında onlarda bir değer olmadığını, kendi verdiğin değeri geri aldığında hiçbir değerlerinin kalmadığını görüp artık geçmişte bırakılmaları gerektiğini anlarsın.


Kötü anılar yaşattıklarına ve sizin bunları hak edip etmediğinize odaklanın. Sonuç hak etmediğiniz ise kişiye, olaylara ağır, hatta fazla geldiğinize odaklanın. Siz varsanız onlar var. Neden varlığınızı onları, olanları düşünerek yok etmeye çalışıyorsunuz ki, kaldırın rafa, tek değerli sizsiniz.


Affetmek sonra önemsememek bu dünyada kendinden değerli bir şey yok. Kendinle barıştığın an ve kendini çok sevdiğinde her şey daha güzel olacak. Sağlıklı olmak bile mutlu olmak için yeterli sebeptir.


HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir