Güçlü insan kimdir?


Kişi her işi kendinden bilmeli ki tüm iplerin elinde olduğunu anlasın. Kesilmeli mi, yoksa düğüm mü atılmalı? Bilgi arttıkça korku azalır ama bastığın yerinde sağlam olması gerekir.

Sırtını kimseye dayamayan, ayakları üzerinde durabilen, kimseye muhtaç olmayan, yaşamın en zor anında bile zorlukların üstesinden gelebilen, asla pes etmeyen insandır güçlü insan, yalanın avuntusu yerine gerçeğin incitmesini göze alan insandır, yaşadığı olumsuzluklara, düş kırıklıklarına rağmen hayata mutlu bir şekilde tutunmaya çalışandır, öfkesini yenebilen, sevmesini bilen insandır.

Vicdanı rahat olan herkes güçlüdür. Affetmek güçlü insanın işidir, güçlü olan affedendir. Yaşadıklarından ders çıkarabilen, kendini kontrol edebilen, ne yapılması ve yapılmaması gerektiğini bilen insandır. Zor günlerde sabreden, iyi günlerde şükreden insandır. Nefsine hakim olabilen, eline, beline, diline söz geçirebilen insandır.

Kainat muazzam bir dengedir, insanda bunun merkezi. İnsanlar aydın ve bilinçli olmalı ki, bu muazzam denge korunabilsin.

Düşünebilen insan güçlü insandır. Kendini bulmak istiyorsan önce kendin için düşün, çünkü tek dostun kendinsin. Bazen kendinden gitmen gerekir, kendini bulamazsan başkasını da bulamaz, benliğini arar durursun.

Farklılıklarımız atomlarımızın ağırlığından ibaretken kendimize anlam yüklemeye çalışıyoruz. Yaşamımızın bir anlamı olsun istiyoruz, aslında tek amacımız da bu. Anlamlandırma. Bizler yokluğun yansımasıyız belki de, varlığımızı ispat eden tek şey düşünüşümüz.

Bir şeyi yüreğinde ve aklında bitirmedikçe gidişler de, kaçışlar da çare değildir. Hayat ne kadar zor olursa olsun bir şeylerin rayına oturması için bazen akışına bırakmak gerekir.

HÜLYA ÇAKICI

https://hthayat.haberturk.com/blog/haber/1063939-guclu-insan-kimdir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir