Gelişler, Gidişler


Gidenin arkasından üzülmezsen geldiğinde sevinir misin? Gidişine üzülmediğin birinin gelişine sevinmek göreceli kavram kişiye göre değişir. Geri döneceğini bildiğin için üzülmediysen geldiğinde sevinirsin ama geldiğinde seni aynı bulur mu, bunu bilemeyiz.

Gider görünenler çoğunlukla gitmez. Bunun farkında olan kişi gitmediğinden, gidemediğinden emindir bu yüzden de çok fazla üzülmez.

Gittiğine üzüldüysen dönüşüne sevinmezsin, bir kere üzen tekrar üzer. Gitti diye üzülmediğine de zaten geldi diye sevinmezsin, üzülmediğiniz kişinin dönüşü sadece egonuza hizmet eder.

Herhangi bir duygu taşıtmamış, boşluk oluşturmamışsa dolduracağı bir yerde yoktur, varlığı da, yokluğu da anlam taşımıyordur.

Kendimizi yeteri kadar seversek başkasının sevmesine ihtiyaç duymayız. Hayatın ve insanların yanımızdan, yaşantımızdan çekip gitmesine üzülmeyiz. Giden gittiğinde eksiltmiyorsa döndüğünde de hiçbir etki yaratmamalıdır.

Aşırı samimiyet ilişkileri yıpratır. Bir bakarsın dost bildiğin karşına geçmiş, en sevmediğin ise gün gelir yardımına koşar, öyle bir zaman, öyle bir durumdayız.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir