Matematik Uygulamalı Felsefedir

Matematik uygulamalı felsefedir!

Evren matematiksel dengeli bir enerji sistematiğine sahiptir. Bu nedenle deneyimlerde yaşanacak duygusal denge aydınlanmaya giden kapının anahtarıdır.

Matematik evrenle iletişim kurmamızı sağlayan dildir. Felsefe ise evrendeki şeylerin işleyişini anlama arayışımızdır. Dolayısıyla matematik olmadan felsefe, felsefe olmadan da matematik olmaz. Evrenle iletişim kurmadan yani matematik olmadan işleyişleri anlama arayışı yapılamaz yani felsefe olmaz. Tam tersi işleyişlerinde de anlama arayışı yapılmadan yani felsefe olmadan evrenle iletişim kurulamaz.

Bilim 'bilmiyorum' diyerek öğrenmek, araştırmak, gerçeği bulmak ve gerçeğe giden yollar inşaa etmektir. Aynı evrim gibidir, sürekli değişerek ve uyum sağlayarak ilerler ama hep gerçeğin peşindedir. Yalanlarla örülü bir dünyada yaşayıp düşündüğünü zannedenler gerçeğin farkında değillerdir, bunların düşünme organları sadece bir kastan ibarettir.

Bilim inanmak değildir, inanma eylemi sadece sanrıdır. İnsanların bilmeme, anlayamama ihtiyacını karşılar. İnsan bir çok nedenden dolayı bilmek, anlamak ister. Anlayamadığı, bilmediği nokta da kendi cevaplarını oluşturmaya başlar. Bu durum yaşamını devam ettirecek psikolojiyi oluşturmaya yarar. Bilimin alanındaki bir konuyu biz bunu kabul etmeyiz diyerek değerlendiremeyiz. Çünkü bilim çürütülebilir olgulardan oluşur. Evrim Teorisinin sadece adı teoridir, bu teoriyle ilgili ilk günden bugüne on binlerce ek bilimsel makale yazılmıştır. Bırakın Evrim Teorisini ek olarak yapılan binlerce bilimsel makale bile çürütülememiştir. Bilimsel teoriler kanun olmaz. Bilmiyoruz, çünkü bizlere tez, hipotez, teori nedir? vs. doğru dürüst öğretilmedi.

Aslında Evrim Teorisi basit bilimsel bir gerçek. Dünyanın bilim yapılabilen hiçbir ülkesinde Evrim Teorisi tartışma konusu bile yapılmaz, benzeri argümanlar bir takım çevrelerin insanları bilinçli bir şekilde yönlendirme çabasıdır. Elimizin altında internet var, bütün dünyaya ulaşabiliyoruz, bilimi takip edebiliriz sonuçta insanlığı geleceğe bilim insanları ulaştıracaktır. Düşünüyorsanız yalanla gerçeği ayırabilirsiniz, bilim inanca zarar vermez.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir