Zayıf Karakterlik Sendromu



Bataklığın dibini temizlemedikçe yüzeysel çözümün önemi yok. Üstten alsak alt balçık.

Kötüler, kötülüğün kötülük olduğunu kendisine yapıldığında görürler. Kötünün temelinde yine kötü insanlar vardır.

Kötülerin çoğunlukla kazandığı, iyilerin ise çoğunlukla kaybettiği bir dünyadayız.

Herkes yaşam denen savaşta kendi filmini oynuyor. Her gün herkes her yerde ayrısıyla ya da aynısıyla kimi çok rahat, kimisi bir lokma ekmeğe muhtaç yaşıyor.

Kötüler insan olma erdemine ulaşamamış karaktersiz varlıklar. Vicdan yoksunu, merhamet yoksunu, iyi ve güzel olan her şeyi yok etmeye meyilli, insan görünümlü insanlık dışı varlıklar. Bunca kötü şeyi yaparak insan nasıl akıl sağlığını koruyabilir inanmak zor.

Aile, eş, işyeri ilişkileri gibi dışsal etkenlerle psikolojisi bozulan olduğu kadar, aşırı hırs, kanatkarsızlık, mal mülk düşkünlüğü, iki yüzlülüğe bağlı sosyal ilişki bozukluğu gibi içsel etkenler de söz konusu olabiliyor. Dış dünya kötü olduğu kadar kötülükleri içimizde de taşıyor olabiliyoruz.

Neden kötüler her yaptığı kötü işleri iyi olarak görür ve gösterirler. Kötüler baskın genlidir. İyiler çekinik genlidir. İyiler haksızlık karşısında utanır bağıramazlar. Kötüler haksız olsalar da utanmaz bağırırlar. İyiler su gibi temiz ve ağır olduklarından dibe çökerler. Kötüler hem suçlu hem güçlü olup suyun üstüne çıkarlar. Kötüler hep bağırıp mazlum rolü oynadıklarından herkes kötülere inanır. Kötüler bağırdığında iyiler bağırmayı ve çirkefliği sevmedikleri için suskun kalır. Kötüler ise bağırarak korkuttuklarını sanır.

Kötü bir insana milyon kere kötülüğünü anlatsanızda o size yine kendi tezini savunacaktır. İnancını sarsamazsınız. İstediklerinin ve yaptıklarının doğruluğuna inançları sağlamdır. Yaşayarak öğrenir şanslı ise hatasından döner. Bir kibrit koca bir binayı kül etmeye yeter. Onlar kibrit, biz binayı yükseltmeye çalışanlarız. İyi niyetimiz binamızı güçlendirir ve korunaklı olmasını sağlar. İçimizde küçük bir kötülük varsa o binaya bir gedik açar o gediktende bir kibrit geçiririz. Küçük bir iyiliğin bile o yüzden önemi büyüktür. İyi bir şey isterken bütün benliğinizle ve herkes için isteyin ki, huzur her yeri sarsın. Dünya ancak böyle güzelleşecektir. Şeytan her zaman varlığını sürdürür ama melekler daha fazladır.

Kötülük yapan insan bencil insandır, bunu kendi rahatı için yapar ama unutmayalım ki, yaptığı kötülük kimsenin yanına kalmaz, çünkü kötülük yapılan kişide karşıya negatif enerjisini gönderirsiniz.

Herkese iyilik yaptığım halde kötü olanın ben olduğumu, ekmeğimi, aşımı paylaştığım büyük, küçük herkesin nankörlükleri ve fesatlıklarında gördüm. Kötüden uzaklaşıyorum ama artık iyilik yapmak içimden gelmiyor.

İyilikten anlamayana iyilik yapma kotası dolunca insanın, kötülük de yapmıyor  belki ama nötrleşiyor, benden bulmasın belasını deyip geri çekiliyor.

Ortalıkta insan az ama fazlaca insan taklidi yapan var. Güvenip sevdiklerinize dikkat edin. Kapınızı da, kalbinizi de herkese açmayın. Bulduysanız o insanlara sıkıca sarılın. Çünkü zaman insan olanların değil, insanı oynayanların zamanı.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir