İnsanda Kusur Arama


Negatif bir zihinle pozitif bir hayat yaşanmaz. Çölde susuz kalmış biri gördüğü her tepenin arkasında zemzem suyu olduğunu düşünür. Gerçek farklı, bakış acısı farklıdır.

Mutsuz anınızda mutluluk yaratabilirseniz mutlu insansınızdır. Her şey gelir, geçer, biter, tükenir geride sadece insan kalır.

Yol vardır mutluluğa götürür, yol vardır çıkmaz sokağa götürür. Her gün yeni bir gün olarak doğar, doğan yeni günü yaşamak ise kendi elimizde.

Gittiğin, uzaklaştığın yerde başka sıkıntılar başka mutsuzluklar olacak, nereye gidersen git dört dörtlük olmayacak hayatın, onun için mutsuz olduğun kimselerden uzaklaşma imkanın varsa uzaklaş yoksa arana mesafe koy, sınırlarını bildir. Çoğu kişinin ise mutsuzluk kaynağı eşidir, ailesidir, yakın çevresindedir kimileri için bu çok zordur.

İnsan bir kere yaşıyor kendisini üzen, kıran şeylerden uzak durması yine kendisi için iyi ve güzel bir yaşam demektir.

Kendi değerini anladığın an başkalarını önemsememeye başlıyorsun. Sıkıntılarımı suya anlatıyorum alıp gidiyor, dert deşecek insan çok dertleşecek insan yok çünkü.

Kendimi tanıma sürecim hala devam ediyor, kendimle iyi geçiniyorum artık, hayat şimdi çok daha güzel ve yaşanası.

Kendisini sevmeyen insan bir sürü negatif duyguyla boğuşan, etrafına ve kendisine sürekli öfkeyle yaklaşan mutsuz, gülücüksüz insandır. Hayatı böyle yaşamaya değer mi? Başkası için değil insan önce kendisi için değişmeli. Güzel bir temenni ve hoş bir duygu, sevmeye kendinden başlamak.

Ne kusursuz insan ara, ne insanda kusur. Kusurluyum hemde kusursuzca, biraz sabır, biraz mutluluk, biraz umut diyorum kendime ve kusursuzca kendimleyim.

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir