Sevgi Birleştiricidir


Mevlana'dan eşine mektup,


Benim Gülüm'e.


Zaman geçer, insan geçer, dünya da her şey geçer. Zaman öyle bir zaman olur ki, sevda da zamana ayak uyduramaz. Gönül sevda da geçer, gönüle yar geçer. Çok değil sadece birazcık mevsim geçer. Sıcak gelir, kış gelir, bahar geçer. Taşın yanında ağır olduğunu, ateşin ancak düştüğü yeri yaktığını yeni öğrendim. Aşk da ateş mi demektir? Hani her düştüğü gönlü yakar ya. Mevsimlerden gözyaşı değil henüz, mevsim aşk mevsimi. Ey sevdamın Gül Hatun'u, beşinci mevsimim sensin. Sen sadece sen değilsin. Bensin. Bendesin. Benimsin. (Mevlana)


Bazen aşk iki insan arasındaki mesafeden ibaret. Kimi zaman yakınındaki en uzak, kimi zaman uzağındaki en yakın. Yani sevmek daima beraber olmak değildir yokken bile yürekte yaşatmaktır. Aşk risktir ortaya hayatı koyduğumuz, tek getirisi de mutluluk olur aynı frekans tutarsa. Aşkta seveceğin insanı anlamaya çalışırken veya kendini ifade ederken şeffaf olmak, kırıcı rencide edici bir tavır yaşamadan ve yaşatmadan bir bağ kurmak, açık yürekli olmak gerek. Sevgi de bir enerjidir ama doğru kişiyle. Çünkü sevmek beraber hayatı dolu dolu yaşamaktır. Zorlukları yener ve açılamayan güçlükleri açar. Ama gerçek yaşamı görmek hayatı ve insanları sevmek de zaman alır. Önce kendini sevmekle başlamak gerekir ki en değerli şey kendinsin. Her şey her zaman kolay olmuyorsa da zorlukların altından kalkmayı her zaman başarabiliriz. Hayattan korkularımızı çıkardığımız da ve mutlu olmak için nedenler aramaktan vazgeçtiğimiz de yaşanacak güzellikleri fark ederiz. Sevdiğimiz kişiler bizden çalınmışsa onları uzun yaşatmanın yoludur onları sevmekten vazgeçmemek. Binalar yanar, insanlar ölür ama gerçek aşk ölümsüzdür. Romeolar ölse de Titanic batsa da aşklar yaşar. 


Kimse kusursuz değil, önemli olan kusurlarıyla sevebilmek. Sevmesini biliyorsan herkese yetecek kadar sevgi vardır. Gül uzatana hep diken batmaz. Her şey hoşgörü, dünya çok güzel ama yaşamayı bilirsen. Hayal olmadan bir şeyleri gerçekleştirmek zor değil. İnsan ilişkisinde hayal kırıklıkları, acılar yaşar ama umutsuzluğa yer olmamalı. Boş vermeyi bilmeli. Üzülecek kadar uzun değil hayat. Yaşam ve yol arkadaşlığında herkes sırayla yolu bitince evine döner. Öğrendik sonunda evvel zaman içinde demeyi. 


Nasibimiz hayırlara, hayatımız güzel yarınlara ulaşsın. Biz sabretmesini de, beklemesini de, şükretmesini de biliriz.


Yeter ki gönül kapımızı halden anlayan insanlar çalsın.


HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir