Dua Et...


Acılarla dolu bir dünyada yaşıyoruz...
Bunlara katlanmak olgunluk mu, yoksa sabır mı bilemeyiz. Bazen anladığın şeyi değiştirmek isterken sen değişiyorsun. İnsanın söyleyecek sözü çok olup karşısındakilerin söylendiğini anlayacak kapasitesi yoksa sözü kaşınızdaki kişinin ederi kadar söyleyin yoksa yürek tüketmiş olursunuz.

Duasız üşürmüş yürekler bil! 
Sana bir dua eden olsun,
Senin de bir dua ettiğin!
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan, sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır seni böyle ayakta tutan!
(Mevlana)

DUA ET, olmayacak bir işin umutsuzluğuyla ellerini açan bir insan gibi değil, ellerini açmazsa hiçbir şey olmayacak bir insanın umuduyla dua et. Cennetin sekiz kapısı vardır. Bunların her biri açılır ve kapanır. Ancak “Tevbe kapısı” hiç kapanmaz. Çünkü bu kapının kapanmasını önlemek üzere orada vazifeli bir melek vardır. O halde dua et ve ümitsizliğe düşme. Dünya bir defterdir üzerinde işlemlerini yaparsın, gerçek değildir ama istersen gerçekliği ifade edebilirsin. Yaşamındaki her insan ve bütün olaylar sen oraya çizdiğin için oradadırlar. Onlarla ne yapmak istediğin sana kalmıştır.

Gecenin en karanlık yeri, aydınlığa en yakın yeridir. Seni öldürmeyen şey seni daha güçlü kılar. Gücün yaşadığın zorlukların sonucunda oluşur acele etme. İmanlı ve vicdanlı insan başkalarının düştüğü kötü durumu eleştirmez, yardım eder ve olaydan ders çıkarıp kendisi bu kötü duruma düşmemeye çalışır. Canın yandığında, sağlığını kaybetme durumuna geldiğinde seni senden başka koruyan, kurtaran yok. Beklentin bittiği an sıkıntında yok oluyor. Başkalarından gelecek ilgiye de, sevgiye de gerek kalmıyor. Ailenin bile bir çıkar uğruna seni sevdiğini bilmek yıkıcı olabiliyor. 

Kendiyle mutlu olamayan bir insan hiç kimseyle mutlu olamaz. Başkasıyla gelen mutluluk başkasıyla da gidecektir. Mutluluk için özgürlüğe, özgürlük için, cesarete ihtiyacın var. Büyüklerimiz dediği gibi 'Aklınla gör, kalbinle işit.' Maleseff ki payıma düşen bu yaşamda hiç isteyen taraf olamadım...

HÜLYA ÇAKICI 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir