İLİŞKİLERİMİZ VE BİZ


Herkese karşı nazik olun ama çok azıyla yakınlık kurun ve o az sayıdaki insana güven duymadan önce iyice sınanmalarına fırsat tanıyın. Herkes hayatında en az bir kere, beraber olduğu kişi yada kişiler için yanlış insandı nitelemesinde bulunmuştur. İş, eş, okul ve aklınıza gelebilecek tüm ilişkilerde…

Hiçbirimiz daha sonra üzüleceğimiz bir ilişki iş, eş arkadaşlık yaşamak istemeyiz. Güvenilen, daima yanımızda hissedeceğimiz insanları ister, bizi üzecek kötü insanları belirleyebilmeyi dileriz.

İki grup insan vardır ki, her ikisi de karşılarındaki insanların pozitif enerjilerini, güçlerini bir vampir gibi emerek alırlar. Siz bunun farkına varana kadar onlar sizin enerjinizi sömürmüş ve bitirmişlerdir.

Birinci gurubu dünyaya nefretle bakanlar oluşturur, onlar kendileri dahil hiç kimseyi sevmeyen, herkesle savaş halinde olan insanlardır. Karizmaları ve etraflarına hissettirdikleri güçlü, sağlam duran yapılarından dolayı kandırma özellikleri fazladır. Kazanma odaklı oldukları için kaybetmeye asla gelemezler, sizi öyle bir sindirirler ki, uzak olsun benden diye sesinizi çıkartmazsınız.

İkinci grup enerji emici vampirleri ümitsizler oluşturur, bu dünyanın en zavallı, güya mazlum güçsüz insanlarıdır. Kendilerini size o kadar acındırarak empoze etmişlerdir ki, onları mutlu etmekle kendinizi bir kahraman, ilginizi biraz azalttığınızda ise bir zalim gibi hissetmenize neden olurlar. Sizin göreviniz kendiniz mutsuz olsanız dahi, onları mutlu etmektir. Sizi incitecek güçleri yoktur, korkutucu görünmezler ancak çoğunlukla yaptıkları tek şey bu maske altında sizi sömürmektir.

Bu iki grup insan dışında neyse ki üçüncü bir grup daha vardır ki. Kendilerini esprileri, güçlü davranışları, öz güvenleri, açık fikirlilikleri ile belli ederler. Dürüst ve samimidirler. Onları rahatça eleştirebilirsiniz. Kimsenin başarısı onları rahatsız etmez. Çevrelerine karşı saygılıdırlar, kimseyi kırmadan problemleri çözmeye çalışırlar. Kırıldıkları zaman kin tutmadan veya aynen karşılık vermeden kendilerini toparlarlar. Öç almaya çalışmazlar. Af edicidirler, lüzumsuz gurur yapmazlar, insanlara yardım etmek onları mutlu eder, yardıma ihtiyaç duyduğunuz bir anda rahatça gidebileceğiniz insanlardır. Ufak şeylerle mutlu olmayı bilirler, hayatın her anının keyfini çıkartmakta üstlerine yoktur. Problemleri ile size yakınıp durmazlar, çözüm odaklıdırlar.

Ancak ne yazık ki karşılaştığımız insanların çoğu bu iki grup içine girenlerdir. Onların hastalıklı durumlarından etkilenmediğiniz takdirde, arkadaşlık etmeniz sizin için çok yıkıcı olmayacaktır. Değişmek sizin değil, onların sorumluluğudur...

Eğer 3. gruptan biri ile tanıştınız, arkadaşlık ediyorsunuz, vs. kaybetmeyin sakın sayıları çok az...

HÜLYA ÇAKICI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleyman Demirel'den bir fıkra ile günümüz :)

Ayağınızdaki 6 Güçlü Nokta

Hayat Kişiye Özeldir